Βρετανία: Μεγαλειώδης η συναυλία One Love Manchester
Πολιτισμός

Βρετανία: Μεγαλειώδης η συναυλία One Love Manchester

Η φιλανθρωπική συναυλία που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο Μάντσεστερ για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης της 22ας Μαΐου διεξήχθη κανονικά την Κυριακή, με αυξημένα μέτρα ασφαλείας μετά τη νέα επίθεση στο Λονδίνο.

Στη συναυλία One Love Manchester συμμετείχε η Αμερικανίδα τραγουδίστρια της ποπ Αριάνα Γκράντε, στο τέλος της συναυλίας της οποίας σημειώθηκε η επίθεση αυτοκτονίας που προκάλεσε τον θάνατο 22 ανθρώπων και τον τραυματισμό 116 περίπου πριν από δύο εβδομάδες.

Άλλοι καλλιτέχνες που συμμετείχαν στη συναυλία στο στο Emirates Old Trafford Cricket Ground ήταν ο Τζάστιν Μπίμπερ, η Κέιτι Πέρι, οι Coldplay, ο Ρόμπι Ουίλιαμς, η Μάιλι Σάιρους, οι Take That, ο Usher και οι Black Eyed Peas.

Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι παρακολούθησαν τη συναυλία. Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν ελάχιστα λεπτά αφότου βγήκαν προς πώληση.

Μετά τη νέα επίθεση στο Λονδίνο οι διοργανωτές αποφάσισαν να μην ακυρώσουν τη συναυλία και ουρές σχηματίστηκαν περιμετρικά του σταδίου του Μάντσεστερ από τους χιλιάδες ανθρώπους που είχαν προμηθευτεί το εισιτήριο, πολλές ώρες προτού ανοίξουν οι πόρτες.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια και πάνοπλοι αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί για την προστασία των θεατών.

Στο πλήθος βρίσκονταν πολλοί έφηβοι, που φορούσαν βραχιολάκια με τη φράση «We stand together» (είμαστε ενωμένοι).

«Τίποτα δεν θα μας νικήσει, βρισκόμαστε εδώ για να εκφράσουμε την στήριξή μας στο Μάντσεστερ και τη χώρα μας. Πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε χωρίς φόβο» δήλωσε η 39χρονη Μίριαμ Φλέτσερ.

Μεταξύ των θεατών πολλοί ήταν εκείνοι που έζησαν τον τρόμο την 22α Μαίου. Κάποιοι ήρθαν στη συναυλία παρά τα εμφανή τραύματά τους, με τη βοήθεια αναπηρικών αμαξιδίων.

«Έχω ένα μήνυμα για όλο τον κόσμο: Μην φοβάστε!» είπε η Σκάρλετ, ηλικίας 9 ετών, η οποία πριν από δύο εβδομάδες έζησε τον τρόμο στη συναυλία της Αριάνας Γκράντε.

Σήμερα επέστρεψε μαζί με τη μητέρα της, τη θεία της και την ξαδέλφη της, για να χειροκροτήσει το είδωλό της σε μια μεγαλειώδη συναυλία στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet