Δράσεις δικτύωσης στο 1ο πολυπολιτισμικό φεστιβάλ στην Τεχνόπολη
Πολιτισμός

Δράσεις δικτύωσης στο 1ο πολυπολιτισμικό φεστιβάλ στην Τεχνόπολη

Το 1ο πολυπολιτισμικό φεστιβάλ «I have a dream: ενωμένη δεύτερη γενιά» πραγματοποιείται στην Τεχνόπολη τη Δευτέρα 1η Ιουνίου.

Στόχος του φεστιβάλ είναι η δημιουργία μιας ενωτικής πλατφόρμας για τη δεύτερη γενιά μεταναστών, που θα ενδυναμώσει και θα συσπειρώσει ισότιμα τις οργανώσεις και ομάδες τόσο των νέων, όσο και των γηραιότερων μεταναστών, αλλά και των σχετικών οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αλληλέγγυων, σε ένα πλαίσιο πολυπολιτισμικής δημιουργικής κοινωνίας.

Βασικός γνώμονας είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων της δεύτερης γενιάς, η αποδοχή και οι ίσες ευκαιρίες στην πράξη.

Προς την κατεύθυνση αυτή διοργανώνεται η πρώτη ανοιχτή συζήτηση στο Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με καλεσμένες όλες τις σχετικές οργανώσεις που έχουν συμβάλει ενεργά σε αυτό το ζήτημα.

Καλωσόρισμα: Όλγα Δρόσου, Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδoς & Μιχάλης Αφολαγιάν, Πολιτιστικό Κέντρο Anasa.

Ομιλίες:
Μοαβία Αχμέντ, Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών.
Αντισαλέμ Αμπεμπέ, Οργάνωση Ενωμένων Γυναικών Αφρικής.
Νικόδημος Μάινα Κίνυουα, Asante.
Γκρέις Νουόκε, Πολιτιστικό Κέντρο Anasa.
Ανδρομάχη Παπαιωάννου, Generation 2.0 RED.
Μαχμούντ Αμπντελρασούλ, Almasar.
Γιονούς Μουχαμάντι, Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων.

Συντονισμός: Λευτέρης Παπαγιαννάκης, Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών Δήμου Αθηναίων.

Παρεμβάσεις: Κοινότητες μεταναστών και προσφύγων, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλληλέγγυοι/ες.

Θα ακολουθήσουν καλλιτεχνικά δρώμενα από νέους και νέες δεύτερης γενιάς, μετανάστες και πρόσφυγες:

Αίθουσα «Δεξαμενές Καθαρισμού», 18:00-20:00: Συμμετοχική παράσταση Θεάτρου Φόρουμ «Όχι στον ρατσισμό από την κούνια» από την Ακτιβιστική Ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου με τη συμμετοχή της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών.

Προαύλιο αίθουσας «Μηχανουργείο», 21:30-23:30: Μουσικοχορευτική παράσταση από το Πολιτιστικό Κέντρο ANASA & συναυλία με συγκροτήματα μεταναστών και προσφύγων:

THE UNIQUES (GREECE – NIGERIA, UGANDA)
JEROME AKA THE SOURCE (GREECE – CONGO)
XENIA DALIA (GREECE – JAMAIKA)
YINKA & THE FUZIKS (GREECE – NIGERIA – ALBANIA)
SUNSI (GREECE – ALBANIA)
MIRACLE (GREECE – NIGERIA)
JEFF GONZALES (GREECE – DOMINIKAN)
Χοροί από τον Γεωργιανό Πολιτιστικό Κέντρο «Ο Καύκασος», μικρό θεατρικό δρώμενο από την σενεγαλέζικη κοινότητα, βραζιλιάνικοι πολεμικοί χοροί από την ομάδα Capoeira Jacobina Arte Thessaloniki και έκθεση από καλλιτέχνες graffiti 2ης γενιάς.

Επιπλέον, το τριήμερο 1-3 Ιουνίου θα αναδειχθούν οι διέξοδοι που παρέχει η κοινωνική συνεταιριστική επιχειρηματικότητα σε νέους/ες δεύτερης γενιάς, μετανάστες/στριες και πρόσφυγες, ειδικά στην Ελλάδα της κρίσης. Συγκεκριμένα:

Τη Δευτέρα 1 Ιουνίου στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων – INNOVATHENS, ώρες 20:00-21:30, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Κοινωνική Οικονομία – Εναλλακτική Λύση» (σκηνοθεσία Σοφίας Παπαχρήστου), το οποίο παρουσιάζει καλά παραδείγματα διαφορετικών μορφών συνεταιριστικών επιχειρήσεων σε έξι ευρωπαϊκές χώρες.

Την Τρίτη 2 και την Τετάρτη 3 Ιουνίου, ώρες 10:00-14:00, διοργανώνονται εκπαιδευτικά εργαστήρια κοινωνικής επιχειρηματικότητας με ειδικούς που θα απευθύνονται σε νέους/ες δεύτερης γενιάς, μετανάστες και πρόσφυγες που επιθυμούν να αναπτύξουν βιώσιμη επιχειρηματικότητα μέσω κοινωνικών συνεταιρισμών. Τα εργαστήρια θα διεξαχθούν στον χώρο τεχνών – πολιτισμού ΑΝΑΔΥΣΗ (Πλαταιών και Σφακτηρίας 23, Κεραμεικός).

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet