Εκστρατεία κατά της ένοπλης βίας στις ΗΠΑ ξεκινά η Τζούλιαν Μουρ
Πολιτισμός

Εκστρατεία κατά της ένοπλης βίας στις ΗΠΑ ξεκινά η Τζούλιαν Μουρ

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Τζούλιαν Μουρ ξεκίνησε εκστρατεία με στόχο τον τερματισμό της ένοπλης βίας στις ΗΠΑ με τη συμμετοχή δεκάδων διασημοτήτων του Χόλιγουντ.

Όπως δήλωσε η ηθοποιός, μετά την αιματηρή επίθεση στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ, στις ΗΠΑ (στις 14 Δεκεμβρίου του 2012 ένοπλος εισέβαλε στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ, στο Νιουτάουν της πολιτείας Κονέκτικατ των ΗΠΑ, σκότωσε 20 μαθητές και 6 μέλη του διδακτικού προσωπικού και στη συνέχεια αυτοκτόνησε) είπε στον εαυτό της: «Πρέπει να κάνω κάτι…Έχω ευθύνη ως γονέας».

Όπως γράφει ο Guardian, στο πλευρό της θα βρίσκονται πολύ γνωστά ονόματα, όπως οι Στιβ Καρέλ, Έλεν Ντε Τζένερις, Τζένιφερ Λόρενς, Κιμ Καρντάσιαν, Γιόκο Όνο, Ριζ Γουίδερσπουν και δεκάδες άλλοι.

H η εκστρατεία ζητεί την ασφαλή φύλαξη των όπλων, ώστε να μην έχουν πρόσβαση σε αυτά παιδιά και καλεί να ληφθούν μέτρα για να μη μπορούν να αποκτούν όπλα άτομα που έχουν διαπράξει αδικήματα ή έχουν καταδικαστεί για ενδοοικογενειακή βία ή παρενόχληση ή πάσχουν από ψυχική νόσο.

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό People, η Μουρ είπε ότι μετά την επίθεση στο Σάντι Χουκ, την οποία προσπάθησε να κρατήσει κρυφή από την 12χρονη κόρη της, αποφάσισε να αναλάβει δράση κι αναζήτησε πιθανούς ενδιαφερόμενους στην ατζέντα της.

«Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή. Είμαι τόσο ενθουσιασμένη. Όλοι έχουν την ίδια άποψη για αυτό το θέμα» είπε η Μουρ, η οποία τον Φεβρουάριο κέρδισε Όσκαρ α΄ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία Still Alice, που περιγράφει τη ζωή της Άλις, μίας καθηγήτριας γλωσσολογίας η οποία παρουσιάζει τα πρώτα συμπτώματα της νόσου Αλτσχάιμερ σε ηλικία μόλις 50 ετών.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet