Ελληνικό χρώμα στο Φεστιβάλ της Tribeca
Πολιτισμός

Ελληνικό χρώμα στο Φεστιβάλ της Tribeca

Στην καρδιά της Νέας Υόρκης και στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ της Tribeca θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η ταινία «Τετάρτη 04:45» του Αλέξη Αλεξίου, με πρωταγωνιστή τον Στέλιο Μάινα.

Σε μια πολύ δυνατή χρονιά, η «Τετάρτη 04:45» θα διαγωνιστεί δίπλα σε παραγωγές με πρωτοκλασάτα ονόματα, όπως το «The Adderall Diaries» με πρωταγωνιστές τους Τζέιμς Φράνκο και Εντ Χάρις, το «Franny» με τους Ρίτσαρντ Γκιρ και Ντακότα Φάνινγκ, αλλά και το «Meadowland» στο οποίο πρωταγωνιστούν οι Ολίβια Γουάιλντ και Λουκ Γουίλσον.

Το «Tribeca Film Festival», το οποίο ιδρύθηκε το 2002 από τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζέιν Ρόζενταλ και Κρεγκ Χάτκοφ, με αφορμή το τρομοκρατικό κτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, μετατράπηκε σε χρόνο ρεκόρ σε ένα από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά Φεστιβάλ, αναδεικνύοντας στο διαγωνιστικό του σημαντικές ταινίες του παγκόσμιου ανεξάρτητου κινηματογράφου.

Περισσότεροι από 450.000 θεατές και επισκέπτες, μαζί με ηχηρά ονόματα της βιομηχανίας του θεάματος (Μάρτιν Σκορσέζε, Αλ Πατσίνο) αναμένεται να κατακλύσουν το ιστορικό κέντρο του Μανχάταν, σε μια πληθώρα προβολών και εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν από τις 15 μέχρι τις 26 Απριλίου.

Ατμοσφαιρικό και αγωνιώδες θρίλερ

Η «Τετάρτη 04:45», ένα ατμοσφαιρικό και αγωνιώδες θρίλερ, είναι η δεύτερη ταινία του Αλέξη Αλεξίου μετά την «Ιστορία 52», η οποία έκανε την πρεμιέρα της στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ του Ρότερνταμ. Προσεκτικά χωρισμένη σε κεφάλαια με αινιγματικούς τίτλους, κομψά ντυμένη με ονειρικές ρετρό μουσικές, πλούσια σε σαρκαστικούς διαλόγους και ποπ αναφορές, σκοτεινή και γεμάτη χρώμα, η «Τετάρτη 04:45» ξεχειλίζει από εικόνες που στοιχειώνουν το μυαλό του θεατή, χωρίς επιτήδευση αλλά με καθαρόαιμο κινηματογραφικό στυλ. Στην ταινία, που είναι ελληνογερμανική παραγωγή, εμφανίζονται επίσης οι Μαρία Ναυπλιώτου, Δημήτρης Τζουμάκης και Adam Bousdoukos («Soul Kitchen»).

32 ώρες πριν χάσει τα πάντα

Στην υπόθεση του έργου, ο Στέλιος Δημητρακόπουλος έχει 32 ώρες πριν χάσει τα πάντα. Από το τζαζ μπαρ που με πολύ κόπο διατηρεί σε λειτουργία εδώ και χρόνια, μέχρι την ίδια του την οικογένεια. Ο Ρουμάνος γκάνγκστερ που του έχει δανείσει χρήματα, απαιτεί να εξοφληθεί το χρέος τώρα. Ο μεσολαβητής και πρώην φίλος του Στέλιου, τον υποχρεώνει σε διάφορα παράνομα θελήματα.

Η σύζυγός του σκέφτεται σοβαρά να τον εγκαταλείψει και ένας ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες, σηκώνει επιτέλους το ανάστημά του. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, ο χρόνος τρέχει, και το έλατο στο σπίτι του Στέλιου πρέπει να στολιστεί.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet