Ελ. Αποστολίδη: Το κορίτσι με τα “χρυσά” δάκτυλα
Πολιτισμός

Ελ. Αποστολίδη: Το κορίτσι με τα “χρυσά” δάκτυλα

H  20χρονη Ελληνίδα Ελεονώρα Αποστολίδη, διπλωματούχος πιάνου του Ωδείου, απέσπασε το χρυσό μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Νέων Χαρισματικών Μουσικών της Νέας Υόρκης «AADGT: International Young Gifted Musicians Festival. Passion of Music 2015».

Το κορίτσι με τα «χρυσά» δάχτυλα διακρίθηκε ανάμεσα από άλλους συνομήλικους της πιανίστες από Αυστραλία, Καναδά, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη και Αμερική. Η νεαρή Ελεονώρα κάνει ανώτερες σπουδές πιάνου σε Πανεπιστήμιο της Αμερικής.

Η Πρεβεζιάνα πιανίστρια έκανε υπερήφανους τους συμπατριώτες της, αλλά και το Δημοτικό Ωδείο της Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας» απ΄όπου και ξεκίνησε. Την Κυριακή 8 Μαρτίου, στο «Carnegie Hall» της Νέας Υόρκης, θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης, ενώ οι νικητές θα συμμετέχουν σ΄ ένα μοναδικό ρεσιτάλ ενώπιον του νεοϋορκέζικου μουσόφιλου κοινού, αλλά και πολλών σημαντικών εκπροσώπων του χώρου της κλασικής μουσικής.

Η Ελεονώρα Αποστολίδη γεννήθηκε το 1995 στην Πρέβεζα. Με την καθοδήγηση της μητέρα της ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία τα μαθήματα πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας. Από τα 6 της κιόλας χρόνια συμμετείχε σε συναυλίες του Ωδείου της και άλλων φορέων. Οι διακρίσεις ήρθαν πολύ σύντομα. Το 2002 πήρε μέρος στο «International Competition of Young Performers που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και απέσπασε βραβείο, το 2010 πήρε το πρώτο βραβείο στον 26ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου του Συνδέσμου Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης, ενώ έναν χρόνο αργότερα κέρδισε το τρίτο βραβείο του πανελλήνιου διαγωνισμού πιάνου της «Τέχνης».

Σήμερα ζει στη Νέα Υόρκη, όπου σπουδάζει με υποτροφία.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet