«Εν αιθρία 6» με αδημοσίευτα κόμικς
Πολιτισμός

«Εν αιθρία 6» με αδημοσίευτα κόμικς

Αφιερωμένη στην ένατη τέχνη: τα κόμικς, η έκθεση κόμικς και εικονογράφησης «Εν αιθρία» επιστρέφει με την έκτη διοργάνωσή της, στον πολυχώρο The Box, όπου εγκαινιάζεται την Τετάρτη 18 Μαρτίου, και θα διαρκέσει έως τις 29 του ίδιου μήνα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Με θέμα απόλυτα ελεύθερο

Σε καλλιτεχνική διεύθυνση του Γαβριήλ Τομπαλίδη και επιμέλεια των Δημήτρη Σακαρίδη και Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου, στην έκθεση «Εν αιθρία 6», γνωστά ονόματα της ελληνικής σκηνής κόμικς συνυπάρχουν με νέα, αλλά και πρωτοεμφανιζόμενα ταλέντα.  Οι καλλιτέχνες, που συμμετέχουν στην έκθεση, εκπροσωπούν ένα ευρύ φάσμα τεχνοτροπιών και «σχολών», με θέμα απόλυτα ελεύθερο και μοναδική προϋπόθεση τα έργα να μην έχουν εκτεθεί ή δημοσιευτεί στο παρελθόν, σε μια προσπάθεια επικέντρωσης στη δημιουργικότητα της ελληνικής σκηνής των κόμικς, όπως αυτή αποτυπώνεται στις αρχές του 2015.

Το επίσημο artwork της φετινής έκθεσης επιμελήθηκε ο δημιουργός κόμικς και εκδότης της Giganto Books, Τάσος Παπαϊωάννου, ενώ, για πρώτη φορά, οι στίχοι του Παύλου Παυλίδη γίνονται κόμικ, με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της έκθεσης, Γαβριήλ Τομπαλίδη, να εμπνέεται από το τραγούδι «Η μικρή μας πολιτεία».

Διαθέσιμα και μετά το τέλος της έκθεσης

Ανταποκρινόμενοι στο πολύχρονο αίτημα κοινού και καλλιτεχνών, ώστε τα έργα αντίστοιχων εκθέσεων να παραμένουν διαθέσιμα και μετά το τέλος αυτών, όλα τα έργα, που συμμετέχουν στην «Εν αιθρία 6», θα βρίσκονται και στην ανθολογία, που θα διατίθεται στον χώρο της έκθεσης και, στη συνέχεια, σε comic shops και βιβλιοπωλεία. Όπως και πέρυσι, τα έσοδα από τις πωλήσεις της ανθολογίας θα διατεθούν, ώστε να καταστεί βιώσιμη η συνέχεια της έκθεσης. Στόχος είναι κάθε επόμενη «Εν αιθρία» να αποτελεί την ετήσια χαρτογράφηση μιας ακμαίας και δημιουργικής ελληνικής σκηνής κόμικς.

Οι καλλιτέχνες

Στην έκθεση, συμμετέχουν με αδημοσίευτα κόμικς και εικονογραφήσεις οι καλλιτέχνες: Σπύρος Δερβενιώτης, Μιχάλης Διαλυνάς, Τριαντάφυλλος Ελευθερίου, Τάσος Ζαφειριάδης, Αποστόλης Ιωάννου, Δημήτρης Καμένος, Ορέστης Καρέλης και Λένα, Δημήτρης Κάσδαγλης, Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου και Άρης Λάμπος, Δανάη Κηλαηδόνη (Dani), Γιώργος Κομιώτης και Harry Saxon, Ευγενία Κουμάκη, Ηλίας Κυριαζής, Τάσος Κυριακίδης, Σοφία Κυρίσογλου, Μάνος Λαγουβάρδος, Malk, Τάσος Μαραγκός (Tasmar), Λευτέρης Μαυρογιάννης, Γιώργος Μελισσαρόπουλος, Ανδρέας Μιχαηλίδης και Βάλια Καπάδαη, Γιώργος Μπότσος, Αλέξια Οθωναίου, Τάσος Παπαϊωάννου, Θανάσης Πετρόπουλος, Γιάννης Ρουμπούλιας και Βασίλης Πάλιαν, Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης, Σοφία Σπυρλιάδου, Κωστής Τζωρτζακάκης, Tomek, Παύλος Παυλίδης και Γαβριήλ Τομπαλίδης, Γιώργος Τσιαμάντας και Πέτρος Χριστούλιας.

Πληροφορίες

The Box: Δορυλαίου 12 – Πλατεία Μαβίλη. Ώρες λειτουργίας έκθεσης: καθημερινές: 17.00 – 21.00, Σάββατο και Κυριακή: 13.00 – 21.00.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet