Η θρυλική «Λιλιπούπολη» επιστρέφει στο ραδιόφωνο
Πολιτισμός

Η θρυλική «Λιλιπούπολη» επιστρέφει στο ραδιόφωνο

Η θρυλική «Λιλιπούπολη», από τις 7:30 της Δευτέρας 12 Ιανουαρίου 2015 μεταδίδεται ξανά από τις κρατικές ραδιοσυχνότητες- συγκεκριμένα από τις συχνότητες του Πρώτου προγράμματος της ΝΕΡΙΤ (101,8 – 105,8, 91.6, 100,9 στα FM και -πανελλαδικά- στους 729 στα Μεσαία και στις τοπικές συχνότητες σε όλη την Ελλάδα)- καθημερινά στο τέλος της εκπομπής «Πρώτη Καλημέρα» με τις Έλενα Καραγιάννη και Νατάσσα Βησσαρίωνος.

Αλλά και όσοι δεν είναι μπορούν το πρωινό ξύπνημα, θα έχουν την δυνατότητα να ακούν καθημερινά κατ΄ επιλογήν (on demand) τα επεισόδια της «Λιλιπούπολης» μέσω διαδικτύου, στη διεύθυνση Πρώτου Προγράμματος, λίγες ώρες μετά τη μετάδοσή τους.

Τριάντα πέντε χρόνια μετά την τελευταία ραδιοφωνική εμφάνισή τους ο δήμαρχος Χαρχούδας, ο δημοσιογράφος Μπρίνης, ο δόκτωρ Δραματόρ και η παρέα τους επανέρχονται στα ερτζιανά.

Η εμβληματική ραδιοφωνική παιδική σειρά «Λιλιπούπολη» ξεκίνησε το 1976 και διήρκεσε μέχρι τα μέσα του 1980. Εκείνη την εποχή η σειρά μεταδιδόταν από το Τρίτο πρόγραμμα της τότε Ελληνικής Ραδιοφωνίας και αποτέλεσε την υλοποίηση ενός από τα οράματα του τότε διευθυντή του, Μάνου Χατζιδάκι.

Η εκπομπή θεωρείται στις μέρες μας «θρυλική», τόσο για την πρωτοτυπία και την ποιότητά της, όσο και για την επίδραση της στη γενικότερη περίοδο.

Ο τίτλος αντλεί το όνομα από το κλασσικό βιβλίο «Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ», οπου οι Λιλιπούτιοι αναφέρονται ως μικρόσωμοι άνθρωποι.

Τους ήρωες αρχικά διαμόρφωσαν οι Ρεγγίνα Καπετανάκη και Ελένη Βλάχου και στη συνέχεια πήραν νέα διάσταση απ΄ τη Μαριανίνα Κριεζή και την Άννα Παναγιωτοπούλου.

Σε κάποια επεισόδια συνεργάστηκαν η Μαργαρίτα Καραπάνου, ο Σταμάτης Φασουλής και η Λένα Αστρινάκη.

Τη μουσική της σειράς έγραψαν ο Νίκος Κυπουργός, η Λένα Πλάτωνος, ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος και ο Νίκος Χριστοδούλου, ενώ τους στίχους των τραγουδιών, που έγραψαν τη δική τους ξεχωριστή ιστορία, δημιούργησε η Μαριανίνα Κριεζή.

Πηγή: tanea.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet