Με πληρότητα 70% η λειτουργία των θερινών σινεμά
Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Κοινωνία

Με πληρότητα 70% η λειτουργία των θερινών σινεμά

Σε επαναλειτουργία τίθενται από τη Δευτέρα, 1 Ιουνίου οι θερινοί κινηματογράφοι όλης της χώρας, στο πλαίσιο της «χαλάρωσης» των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό.

Οι υπαίθριες αίθουσες θα λειτουργούν με πληρότητα έως το 70% των συνολικών διαθέσιμων θέσεων. Παράλληλα, για την αποφυγή του συνωστισμού, οι προβολές των ταινιών θα πραγματοποιούνται χωρίς διάλειμμα.

Ωστόσο, κανονικά θα λειτουργούν τα κυλικεία και τα μίνι μπαρ που υπάρχουν εντός των εγκαταστάσεων των θερινών κινηματογράφων.

Οι θεατές, από την πλευρά τους, καλούνται να προσέρχονται στον χώρο τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής υγιεινής, καθώς και τις πρέπουσες αποστάσεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, σε όλη τη χώρα λειτουργούν περίπου 170 θερινά σινεμά, η πλειοψηφία των οποίων στην Αττική.

Από την 1η Ιουνίου θα ισχύσει και ο μειωμένος ΦΠΑ στα εισιτήρια, ο οποίος πλέον θα καθορίζεται στο 13% αντί 24% που ίσχυε μέχρι πρότινος. Ωστόσο, η μείωση αυτή δεν αναμένεται να «περάσει» στην τελική τιμή, όπως εκτιμά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αιθουσαρχών Κινηματογραφιστών, Παναγιώτης Τσακαλάκης. Κατά τον ίδιο, «οι προσφορές μέσα στην εβδομάδα μειώνουν τον μέσο όρο της τιμής του εισιτηρίου».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet