“Μηδενική ανοχή” για περιπτώσεις φοροδιαφυγής όπως αυτή της Κνωσού
Πολιτισμός

“Μηδενική ανοχή” για περιπτώσεις φοροδιαφυγής όπως αυτή της Κνωσού

Απαντώντας σε δημοσίευμα που έκανε λόγο για όργιο φοροδιαφυγής στο πωλητήριο του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης έκανε λόγο για «μηδενική ανοχή για όσους δημοσίους υπαλλήλους δεν υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον».

«Αναμένουμε και επισήμως το πόρισμα των φορολογικών αρχών για να κινήσουμε τάχιστα την πειθαρχική διαδικασία» σημείωσε ο κ. Ξυδάκης, χωρίς να διαψεύσει τις πληροφορίες.

Το δημοσίευμα του tvxs ανέφερε ότι σε έλεγχο της υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών (ΣΔΟΕ), διαπιστώθηκε ότι στη διάρκεια μιας ημέρας, οι υπάλληλοι του πωλητηρίου του Μουσείου της Κνωσού δεν είχαν κόψει ούτε μία απόδειξη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όταν αποκάλυψαν την ταυτότητά τους στους υπαλλήλους του πωλητηρίου, εκείνοι υποστήριξαν ότι η ταμειακή μηχανή ήταν χαλασμένη. Οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι η ταμειακή μηχανή λειτουργούσε, αλλά ότι δεν είχε δηλωθεί ποτέ στην Εφορία.

Μάλιστα, στις ερωτήσεις των ελεγκτών, οι υπάλληλοι φέρεται να απάντησαν ότι η πρακτική της μη έκδοσης αποδείξεων γινόταν «με εντολή άνωθεν» χωρίς να προσδιορίζουν από που ερχόταν αυτή η εντολή.

Οι εισπράξεις από τις πωλήσεις που γίνονται στα καταστήματα των αρχαιολογικών χώρων αποστέλλονται στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων. Σε δηλώσεις της στο tvxs, η Ασπασία Λούβη – Κίζη, πρόεδρος του ΤΑΠ, είπε ότι η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και ότι το Ταμείο και το υπουργείο θα πράξουν όσα πρέπει «αναφορικά με τις ευθύνες αυτών που εμπλέκονται».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet