Ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει να καθαρίσει το απαράδεκτο γκράφιτι στο ΕΜΠ
Πολιτισμός

Ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει να καθαρίσει το απαράδεκτο γκράφιτι στο ΕΜΠ

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, επικοινώνησε με τον πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Γιάννη Γκόλια, σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με το γκράφιτι στο ιστορικό κτήριο του Ιδρύματος στην Πατησίων.

Ο κ. Γ. Καμίνης εξέφρασε τη λύπη του για την απαράδεκτη ενέργεια και έθεσε στη διάθεση των πρυτανικών αρχών το εξειδικευμένο προσωπικό της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, το οποίο ασχολείται με τον καθαρισμό αστικών υποδομών από χρώματα. Εξάλλου, την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινά από τον Δήμο Αθηναίων, η δεύτερη φάση καθαρισμού από γκράφιτι στις οδούς Αθηνάς, Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Θυμίζουμε ότι χθες, την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε το ασπρόμαυρο γκράφιτι στο κτήριο του Πολυτεχνείου, από την πλευρά της οδού Στουρνάρη. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος, διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το εκτεταμένο γκράφιτι στους τοίχους του ιστορικού κτηρίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εισαγγελίας, η έρευνα θα αναζητήσει τους υπαιτίους για την διάπραξη του, πλημμεληματικού βαθμού, αδικήματος της «διακεκριμένης φθοράς σε αντικείμενο που χρησιμεύει για κοινό όφελος». 

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet