Πέθανε η θρυλική Μπέμπα Μπλανς
Πολιτισμός

Πέθανε η θρυλική Μπέμπα Μπλανς

Την τελευταία της πνοή άφησε τα ξημερώματα της Πέμπτης, σε ηλικία 73 ετών, η θρυλική Μπέμπα Μπλανς, κατά κόσμον Αγγελική Κωνσταντοπούλου, που υπέφερε από βαριάς μορφής αναιμία.

Η τραγουδίστρια έδινε για μεγάλο χρονικό διάστημα μάχη με τη ζωή και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο από τον περασμένο Νοέμβριο. Τον τελευταίο καιρό η κατάσταση της υγείας της είχε επιδεινωθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε καταστολή.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 21 Ιουνίου του 1944. Πρωτοεμφανίστηκε στο τραγούδι το 1964, ερμηνεύοντας το κομμάτι του Ζαμπέτα «Καλώς όρισες βρε Γιώργη» και δύο χρόνια αργότερα κέρδισε το στοίχημα επιτυγχάνοντας την καθιέρωση στο μουσικό στερέωμα. Ξεχώρισε με τα τραγούδια «Μιας πεντάρας νιάτα» και «Το καράβι» του Ζαμπέτα.

H μουσικός με τη βελούδινη φωνή, στο μυαλό των περισσότερων θαυμαστών της είχε μείνει ως η  ντίβα με τις ιδιαίτερες εμφανίσεις που δεν έμειναν εύκολα εκτός σχολιασμού.

Τροφοδότησε την έμπνευση μεγάλων δημιουργών όπως του αγαπημένου της Γιώργου Ζαμπέτα, που την αποκαλούσε σπουδαία τραγουδίστρια, αλλά και και «Μπεμπέκα-βελούδο».

Για δεκαετίες η ντίβα με το εκρηκτικό ταμπεραμέντο διατηρούσε αναλλοίωτο το μέταλλο της φωνής της.

Είχε συνεργαστεί με τη Μαρινέλλα, τον Στράτο Διονυσίου, τον Γιάννη Πουλόπουλο και με σημαντικούς συνθέτες, όπως ο Γιώργος Μητσάκης, ο Γιάννης Καραμπεσίνης, ο Γιάννης Σπανός.

Στη σκηνή συνυπήρξε και με τη Ζωζώ Σαπουντζάκη.

Γνώρισε και την τέχνη της υποκριτικής παίζοντας στο έργο «Πεθαίνω σαν Χώρα» του Δημήτρη Δημητριάδη, σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet