Πρεμιέρα στη Σκάλα του Μιλάνου υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας
Πολιτισμός

Πρεμιέρα στη Σκάλα του Μιλάνου υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Η επίσημη πρεμιέρα στη Σκάλα του Μιλάνου στις 7 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί κανονικά, αλλά υπό έκτακτες συνθήκες ασφαλείας, δήλωσε ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας Ρομπέρτο Μαρόνι, τη στιγμή που ενισχύονται τα μέτρα σε Ρώμη και Μιλάνο για τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων μετά τον εφιάλτη της 13ης Νοεμβρίου.

«Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό γεγονός διεθνούς σημασίας. Θεωρώ ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί και για τον λόγο αυτό θα ζητήσω να ληφθούν έκτακτα μέτρα ασφαλείας» δήλωσε ο Ρομπέρτο Μαρόνι. Η φετινή πρεμιέρα στη Σκάλα του Μιλάνου έχει προγραμματισθεί για τις 7 Δεκεμβρίου, μία ημέρα πριν την επίσημη έναρξη του Αγίου Έτους των καθολικών στο Βατικανό.

Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας τόνισε ότι «δεν επιθυμεί μία θωρακισμένη εκδήλωση, αλλά την πολιτιστική γιορτή που κάθε χρόνο φιλοξενείται στο Μιλάνο, συμπεριλαμβανομένων, αν προκύψουν, και των γνωστών πρωτοβουλιών αμφισβήτησης που οργανώνονται παραδοσιακά έξω από το θέατρο».

Η Σκάλα, μαζί με το Ντουόμο και τον Άγιο Πέτρο, συμπεριλαμβάνονται στους στόχους που το αμερικανικό FBI θεωρεί ότι οι ισλαμιστές τρομοκράτες θα μπορούσαν να πλήξουν με νέα επίθεση.

Από το πρωί της Πέμπτης έχει αυξηθεί η παρουσία στρατιωτών, αστυνομικών και καραμπινιέρων στην περιοχή γύρω από το Ντουόμο και την Σκάλα. Ο ιταλικός Tύπος αναφέρει ότι θα αυξηθεί και το προσωπικό το οποίο παρακολουθεί τις εικόνες που μεταδίδονται από κλειστά κυκλώματα με κάμερες ασφαλείας στο κέντρο του Μιλάνου και της Ρώμης.

Σε ό,τι αφορά τις πρώτες οικονομικές συνέπειες των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, η ομοσπονδία Ιταλών ξενοδόχων έκανε γνωστό ότι έχει ακυρωθεί μεγάλο μέρος των κρατήσεων τουριστών από την Άπω Ανατολή, οι οποίοι συνηθίζουν να επισκέπτονται πρώτα το Παρίσι και να επιλέγουν, ως δεύτερη πόλη των διακοπών τους, τη Ρώμη.

Το Σάββατο οι μουσουλμανικές κοινότητες της Ιταλίας πρόκειται να οργανώσουν κινητοποίηση στη Ρώμη και στο Μιλάνο για την καταδίκη των τρομοκρατικών επιθέσεων που έλαβαν χώρα στο Παρίσι. Σύνθημα της κινητοποίησης θα είναι «Not in my name», (Όχι εξ ονόματός μου) για να υπογραμμισθεί ότι «οι Ιταλοί μουσουλμάνοι είναι σύμμαχοι των συμπολιτών τους και τους συμπαρίστανται».

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet