«Προμηθέας Δεσμώτης», στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Πολιτισμός

«Προμηθέας Δεσμώτης», στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Το έργο του Αισχύλου «Προμηθέας Δεσμώτης», τραγωδία με φιλοσοφικό και πολιτικό υπόβαθρο, ανεβαίνει στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 21 και 22 Αυγούστου από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου.

Ο απείθαρχος Τιτάνας Προμηθέας αμφισβητεί την εξουσία του Δία, χαρίζοντας τη φωτιά στους ανθρώπους. Η τιμωρία θα είναι αμείλικτη. Με διαταγή του πατέρα των θεών θα δεθεί σ΄ έναν άγριο βράχο, στα πέρατα του κόσμου. Ωστόσο, εκείνος δεν θα σταματήσει να καταφέρεται κατά της εξουσίας, εξαγριώνοντας τον Δία, ο οποίος τον καταποντίζει στον Τάρταρο.

Το έργο του Αισχύλου μιλά για την ελεύθερη βούληση και την αμφισβήτηση της εξουσίας.

Ο Προμηθέας κραυγάζει ότι η αμφισβήτηση της εξουσίας είναι πάντα ένα ρήγμα, ένα άλμα, ένα δημιουργικό ξέσπασμα της ελεύθερης βούλησης – χωρίς τακτικούς ελιγμούς, χωρίς «στρατηγικούς» περιορισμούς και γίνεται έτσι η πρώτη φωνή στην ανθρώπινη Ιστορία που δηλώνει ευθαρσώς: Είμαι ρεαλιστής, γιατί ζητώ το αδύνατο. Και το ζητώ, χωρίς άλλον λόγο από τον εαυτό μου.

Μετά τον Φιλοκτήτη, ο Κώστας Φιλίππογλου σκηνοθετεί στην Επίδαυρο τον Προμηθέα Δεσμώτη, στη νέα μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα, πλαισιωμένος από αξιόλογους ηθοποιούς -τον Τάσο Νούσια στον ομώνυμο ρόλο, τον Γεράσιμο Γεννατά κ.ά.- και εξαμελή χορό.

Μείωση της τιμής στο Άνω Διάζωμα

Μετά από αίτημα του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, μειώνεται η τιμή των εισιτηρίων στο άνω διάζωμα από 15 σε 10 ευρώ για την παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης».

Όσοι έχουν προμηθευθεί ήδη εισιτήρια στο Άνω Διάζωμα, παρακαλούνται να τα προσκομίσουν στα Κεντρικά Εκδοτήρια (Πανεπιστημίου 39, εντός στοάς Πεσμαζόγλου καθημερινά 9.00-17.00 και Σάββατο 9.00-15.00) ή στο Ταμείο της Επιδαύρου για να λάβουν τη διαφορά από τη μείωση της τιμής τους.

Η επιστροφή χρημάτων πραγματοποιείται ήδη και αφορά σε όλα τα εισιτήρια του Άνω Διαζώματος της συγκεκριμένης παράστασης ανεξάρτητα από το αν αποκτήθηκαν ηλεκτρονικά, μέσω τηλεφωνικού κέντρου ή μέσω άλλων καναλιών πώλησης.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet