Προσπάθησε να παρκάρει το αγροτικό και ανακάλυψε μινωικό τάφο!
Πολιτισμός

Προσπάθησε να παρκάρει το αγροτικό και ανακάλυψε μινωικό τάφο!

Δύο λάρνακες της υστερομινωικής εποχής και μάλιστα μεγάλων διαστάσεων και με ανάγλυφες απεικονίσεις, που βρίσκονται σε άριστη κατάσταση, ανακάλυψε η αρχαιολογική υπηρεσία στο Κεντρί της Ιεράπετρας.

Μέσα σε αυτές υπάρχουν δυο σκελετοί, περίπου 24 αγγεία με έγχρωμα ανάγλυφα και απεικονίσεις. «Το θετικό είναι ότι οι τάφοι δεν έχουν συληθεί κι αυτό θα βοηθήσει τους αρχαιολόγους να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία. Πρόκειται για μια μεγάλη ημέρα για την Ιεράπετρα. Όταν βλέπεις ότι σ’ ένα λαγούμι 4 μέτρων βρίσκονται τέτοιες σοβαρές αρχαιότητες σε πιάνει δέος», ανέφερε, μιλώντας στο cretapost, ο αντιδήμαρχος Τοπικών Κοινοτήτων, Αγροτικών και Τουρισμού Ιεράπετρας, Αργύρης Πανταζής.

Οι δυο λάρνακες ήρθαν στο φως με έναν εντελώς αναπάντεχο τρόπο. Ένας αγρότης επιχείρησε να παρκάρει το όχημά του στην περιοχή, με το έδαφος να υποχωρεί, αναδεικνύοντας τον αρχαιολογικό πλούτο που ήταν κρυμμένος στην περιοχή.

«Η υποχώρηση του εδάφους ήταν αποτέλεσμα του ποτίσματος των ελαιοδέντρων που υπάρχουν στην περιοχή, καθώς και από μία αρδευτική σωλήνα που έσπασε. Το έδαφος είχε υποχωρήσει μερικώς κι όταν ο αγρότης προσπάθησε να παρκάρει στη σκιά της ελιάς τότε υποχώρησε εντελώς. Αμέσως στο σημείο κλήθηκε η αρχαιολογία και με τη διορατικότητα της προϊσταμένης της Εφορίας κ. Σοφιανού, αλλά και του κ. Παπαδάκου Ιωάννη, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ένα σοβαρό αρχαιολογικό εύρημα», επεσήμανε σχετικά ο κ. Πανταζής.

Πηγή: cretapost.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet