Πωλείται μέρος της περιουσίας του Λούτσιο Ντάλα
Πολιτισμός

Πωλείται μέρος της περιουσίας του Λούτσιο Ντάλα

Σε πλειστηριασμό πρόκειται να βγει τον Σεπτέμβριο μέρος της ακίνητης περιουσίας του Ιταλού τραγουδιστή Λούτσιο Ντάλα, ο οποίος πέθανε την 1η Μαρτίου του 2012, σε ηλικία 69 ετών. Πρόκειται για δυο διαμερίσματα στο κέντρο της Μπολόνια, μια έπαυλη στη Σικελία και τη θαλαμηγό του καλλιτέχνη, η οποία βρίσκεται αγκυροβολημένη στο Ρίμινι.

Με γραπτή τους δήλωση οι συγγενείς και κληρονόμοι του διεθνούς φήμης τραγουδιστή εξήγησαν ότι τα χρήματα που θα εξασφαλισθούν πρόκειται να χρησιμεύσουν για τη δημιουργία Οίκου – Μουσείου αφιερωμένου στον Λούτσιο Ντάλα. Παράλληλα, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο πρόκειται να αρχίσει να λειτουργεί Ίδρυμα που θα φέρει το όνομά του.

Ο συνθέτης του «Caruso», που ερμήνευσαν με τεράστια επιτυχία ο Λουτσιάνο Παβαρότι και μετέπειτα ο Αντρέα Μποτσέλι, γεννήθηκε στην Μπολόνια στις 4 Μαρτίου 1943. Η μουσική μπήκε στη ζωή του ήδη από τα παιδικά χρόνια του, όταν σε ηλικία έξι ετών εμφανίστηκε με τον τοπικό θίασο «Primavera dell’ Αrte» που ανέβαζε οπερέτες, παίζοντας φυσαρμόνικα. Σε ηλικία μόλις δεκατεσσάρων ετών έμαθε να παίζει κλαρινέτο και το 1962 έγινε μέλος, ως κλαρινετίστας, του συγκροτήματος των «Flippers». Εκεί έγινε γνωστός, και το 1964 έκανε ντεμπούτο στο τραγούδι χάρη στις προσπάθειες του Τζίνο Πάολι. Το 1970 έκανε την πρώτη του μεγάλη επιτυχία, το «Occhi di ragazza» που έγινε αμέσως γνωστό. Στο Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο, το 1971, το τραγούδι του «Gesu Bambino» βρέθηκε στην κορυφή και πούλησε περισσότερα από μισό εκατομμύριο αντίτυπα μόνο στην Ιταλία.

Επιλεκτικός και ιδιοφυής, διέπρεψε και στοN χώρο της τηλεόρασης ως δημιουργός επιτυχημένων εκπομπών, όπως το «La Bella e la Bestia» με τη Σαμπρίνα Φερίλι, που έγινε το μεγάλο σόου στο κανάλι της Rai uno, ενώ έδωσε το «παρών» και στη λογοτεχνία με το βιβλίο του «Bella Lavita», το οποίο περιλαμβάνει έντεκα διηγήματα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet