Σε Ιζ. Αλιέντε, Μ. Στριπ και Στ. Γουόντερ το Μετάλλιο Ελευθερίας
Πολιτισμός

Σε Ιζ. Αλιέντε, Μ. Στριπ και Στ. Γουόντερ το Μετάλλιο Ελευθερίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα τιμήσει με το Μετάλλιο της Ελευθερίας, την ύψιστη τιμητική διάκριση της χώρας, 19 προσωπικότητες. Ανάμεσα σε αυτές είναι η ηθοποιός Μέριλ Στριπ, ο τραγουδιστής Στίβι Γουόντερ και η συγγραφέας Ιζαμπέλ Αλιέντε, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Οι 19 προσωπικότητες από τους χώρους του πολιτισμού και της πολιτικής θα λάβουν από τον πρόεδρο Ομπάμα, σε επίσημη τελετή στον Λευκό Οίκο στις 24 Νοεμβρίου, το Μετάλλιο της Ελευθερίας για την «αξιέπαινη συμβολή τους» στην ειρήνη, την ασφάλεια και τις τέχνες.

Άλβιν ΈιλιΟ χορευτής και χορογράφος Άλβιν Έιλι, που πέθανε το 1989, θα τιμηθεί μετά θάνατον.

«Έχω ιδιαίτερη χαρά που θα απονείμω το πολυτιμότερο μετάλλιο της χώρας μας σε αυτούς τους 19 τολμηρούς και συναρπαστικούς Αμερικανούς», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Το βραβείο

Το «Μετάλλιο της Ελευθερίας» θεσμοθετήθηκε το 1963 από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, και απονέμεται σε πολίτες που έχουν να επιδείξουν εξαιρετική συνεισφορά στην ασφάλεια ή τα εθνικά θέματα των ΗΠΑ, στην παγκόσμια ειρήνη και τον πολιτισμό.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet