Γιορτάζει… το Βιβλίο, στο Ωδείο Αθηνών
Πολιτισμός

Γιορτάζει… το Βιβλίο, στο Ωδείο Αθηνών

Άνοιξε τις πύλες της, την Τετάρτη 4 Ιουνίου, η 37η Γιορτή Βιβλίου στο περιστύλιο του Ωδείου Αθηνών, επί των οδών Ρηγίλλης  & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19, στην Αθήνα, (πλησίον στάση μετρό «Ευαγγελισμός»).

37η Γιορτή ΒιβλίουΤη διοργάνωση της Γιορτής έχει ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών (ΣΕΒΑ), ενώ συμμετέχουν 50 εκδότες με περίπτερά τους.

Σε ομιλία του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης τόνισε: «Είναι ένας χώρος στο κέντρο της πόλης, που πολύ λίγοι τον γνωρίζουν και ακόμη λιγότεροι τον έχουν επισκεφθεί. Είναι ένα στοίχημα των εκδοτών».

Οι εκδότες, αλλά και ο κόσμος, πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα του καινούργιου χώρου φιλοξενίας της Γιορτής Βιβλίου και να ξεπεράσουν τη συνήθεια του παλιών χώρων, δηλαδή του Ζαππείου και του Πεδιού του Άρεως.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων, το Ωδείο Αθηνών πραγματοποίησε συναυλία των μαθητών της Σχολής Τρομπέτας.

Σε ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΕΒΑ, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Ωδείου Αθηνών, Νίκο Τσούχλο, «που αποδέχθηκε αμέσως την πρόταση του ΣΕΒΑ να μεταφερθεί η έκθεση βιβλίου στο περιστύλιο του άγνωστου στους Αθηναίους μοναδικού σε σύλληψη κτιρίου του Ωδείου Αθηνών».

Ο κ. Κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε, επίσης, στη σκληρή πραγματικότητα του εκδοτικού χώρου, λέγοντας «Ας σταματήσει η πολιτεία να μας εμπαίζει με τα περί πολιτιστικού αγαθού και ας μας αντιμετωπίσει ως οικονομικές μονάδες που δίνουν δουλειά σε δεκάδες επαγγέλματα, που παράγουμε χρήσιμα προϊόντα, που προσφέρουμε αναγκαία πνευματική και μορφωτική σκευή στο κάθε μέλος της κοινωνίας».

Ωδείο ΑθηνώνΟ πρόεδρος του Ωδείου Αθηνών δήλωσε την ικανοποίηση και χαρά του που η έκθεση πραγματοποιείται φέτος στον χώρο του Ωδείου και κάλεσε όλους να επισκεφθούν και να γνωρίσουν το Ωδείο.

Η 37η Γιορτή Βιβλίου είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Μαρίνας Καραϊτίδη, της κυρίας Μάνιας της «Εστίας», που «έφυγε» προσφάτως από τη ζωή. Οι εκδόσεις «Εστία» έχουν στήσει στο περιστύλιο τον δικό τους πάγκο που, προς τιμήν της εκδότριας, την Τετάρτη 4 Ιουνίου δεν είχε βιβλία. Μία ανθοδέσμη με άσπρα λουλούδια, πάνω στα οποία υπήρχε ένα μπιλιετάκι που έγραφε «Το Δ.Σ. του ΣΕΒΑ», κοσμούσε το περίπτερο.

Η έκθεση θα λειτουργήσει από 4 έως 15 Ιουνίου, από Δευτέρα έως Πέμπτη 18:00 – 22:00, Παρασκευή και Σάββατο 18:00 – 22:30, Κυριακή 11:00 – 14:30 μ.μ. και 18:00 – 22:00.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet