Φωτιά κατέστρεψε την οροφή της Βασιλικής του Σεν Ντονασιέν στη Ναντ
Πολιτισμός

Φωτιά κατέστρεψε την οροφή της Βασιλικής του Σεν Ντονασιέν στη Ναντ

Τεράστια πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε τη Δευτέρα το πρωί, πιθανώς εξαιτίας των εργασιών αναπαλαίωσης που εκτελούνταν στο κτίριο, κατέστρεψε σχεδόν ολοσχερώς την οροφή της Βασιλικής του Σεν Ντονασιέν στη Ναντ της Βορειοδυτικής Γαλλίας, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Τραυματισμοί ευτυχώς δεν υπήρξαν, σύμφωνα με αξιωματούχους, παρότι όταν εκδηλώθηκε η φωτιά στην οροφή της εκκλησίας του 19ου αιώνα, οι εργάτες βρίσκονταν εκεί.

Η Βασιλική του Σεν Ντονασιέν είναι μία από τις δύο εκκλησίες αυτού του ρυθμού που βρίσκονται στην πόλη, όπου υπάρχει και καθεδρικός ναός. Πρόκειται για ένα από τα πλέον σημαντικά σύμβολα της Καθολικής Εκκλησίας.

Περίπου 60 πυροσβέστες έσπευσαν επί τόπου. Ένας από αυτούς δήλωσε ότι, εξαιτίας της φωτιάς, ενδέχεται ο σκελετός του κτιρίου να έχασε τη σταθερότητά του.

«Από την έρευνα θα εξακριβωθούν τα αίτια, αλλά φαίνεται ότι οι εργασίες που πραγματοποιούνταν στην οροφή την προκάλεσαν», δήλωσε από την πλευρά της η δήμαρχος της πόλης Ζοανά Ρολάν, αφού ευχαρίστησε τους πυροσβέστες για τη «γρήγορη και γενναία δράση τους».

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet