Όσκαρ 2015: Μεγάλη βραδιά, μεγάλα στοιχήματα
Πολιτισμός

Όσκαρ 2015: Μεγάλη βραδιά, μεγάλα στοιχήματα

Η μεγάλη βραδιά των Όσκαρ έφτασε, και  η αναμέτρηση προβλέπεται συναρπαστική, καθώς τα πάντα είναι ανοιχτά για τους διεκδικητές των χρυσών αγαλματιδίων. Όσο πλησιάζει η τελετή απονομής στο «Kodak Theatre» του Λος Άντζελες, το βράδυ της Κυριακής 22 Φεβρουαρίου (ξημερώματα Καθαράς Δευτέρας), τόσο και θα ανεβαίνει το ενδιαφέρον για το ποια ταινία θα επικρατήσει.

Συνήθως, ο οσκαρικός στοιχηματισμός περιλαμβάνει ακλόνητα φαβορί με πολύ χαμηλές αποδόσεις, και έτσι τιμές από 1,10 έως 1,20, στις περισσότερες κατηγορίες, τις συναντάμε συχνά.

Άλλοι παίκτες, για να έχουν πραγματικό κέρδος, προτιμούν να ποντάρουν πολύ υψηλά ποσά στα φαβορί, ενώ άλλοι ποντάρουν στους διεκδικητές που έχουν υψηλές αποδόσεις, κυνηγώντας τις εκπλήξεις. Μέχρι στιγμής, οι κατηγορίες στις οποίες δύο σημεία κοντράρονται με σχεδόν μοιρασμένες τις πιθανότητες επιτυχίας, είναι αυτή της Καλύτερης Ταινίας και της Καλύτερης Σκηνοθεσίας, όπου  την πολυπόθητη πρωτιά  θα διεκδικήσουν το «Birdman» και το «Boyhood».

Τα βαριά «χαρτιά» της φετινής απονομής είναι το «Birdman» και το «Ξενοδοχείο Grand Budapest», με 9 υποψηφιότητες το καθένα, καθώς και το «The Imitation Game» με 8. Σε ορισμένες κατηγορίες, βέβαια, είναι σαν να έχει κριθεί το πού θα καταλήξει το βραβείο, αλλά σε άλλες υπάρχει στοιχηματική αξία και πιθανότητα ανατροπών.

Μέχρι στιγμής, το «Boyhood» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ έχει «κλέψει» τις καρδιές των σινεφίλ, μεγαλώνοντας τις πιθανότητες κατάκτησης του Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Πάντως, έρχεται στη δεύτερη θέση στοιχηματικά με απόδοση 2, με το πρώτο φαβορί να είναι πλέον το «Birdman» με απόδοση κοντά στο 1,5. Θυμίζουμε ότι την ημέρα της ανακοίνωσης των υποψηφιοτήτων η υπόθεση «πρωτιά» έμοιαζε τελειωμένη, με την απόδοση του «Boyhood» στο 1.,6.  Όσοι πρόλαβαν την απόδοση 15,00 του «Birdman» θα ζήσουν την οσκαρική βραδιά με περισσότερο σασπένς.

Εκτός από τα δύο μεγάλα βραβεία – της Καλύτερης Ταινίας και της Καλύτερης Σκηνοθεσίας-, το «Birdman» δίνεται φαβορί για το Όσκαρ Φωτογραφίας και Πρωτότυπου Σεναρίου. Από την άλλη, το «Boyhood» παρουσιάζεται ως μεγάλο φαβορί σε δύο κατηγορίες, του Β’ Γυναικείου Ρόλου για την Πατρίσια Αρκέτ, αλλά και στην κατηγορία του Μοντάζ, που πάντως είναι μία από τις κατηγορίες που δεν αποκλείεται να προκύψει έκπληξη, με το «Boyhood» να κοντράρεται με το «Whiplash».

Δεν είναι λίγες οι κατηγορίες οι οποίες έχουν λίγο-πολύ «κλειδώσει», με τα φαβορί να έχουν ξεχωρίσει εδώ και αρκετό καιρό. Παράδειγμα,  η Τζούλιαν Μουρ που πάει για βραβείο Α΄ Γυναικείου ρόλου για το «Still Alice», με εξαιρετικά πλέον χαμηλή απόδοση στα στοιχήματα. Ξεκάθαρη είναι η εικόνα που διαμορφώνεται στα πρακτορεία και για τον Α΄ Ανδρικό ρόλο, με τον Βρετανό ηθοποιό Έντι Ρέντμεϊν, πρωταγωνιστή της ταινίας «Η Θεωρία των Πάντων», να έχει βάλει πλώρη για το χρυσό αγαλματίδιο, αφήνοντας τον Μάικλ Κίτον στη δεύτερη θέση, με απόδοση 3,50. Τα στοιχήματα των ελληνικών πρακτορείων κλείνουν τα ξημερώματα της 22ας Φεβρουαρίου.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet