Η ζωή της Εντίθ Πιάφ στο Ηρώδειο
Πολιτισμός

Η ζωή της Εντίθ Πιάφ στο Ηρώδειο

Η γοητευτική ζωή της κορυφαίας Γαλλίδας ερμηνεύτριας ξετυλίγεται, στις 28 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, σε ένα οπτικοακουστικό θέαμα, το «Piaf! The Show», που συμπλήρωσε περισσότερες από 200 παραστάσεις σε τρεις ηπείρους. Αφηγείται τον πολυκύμαντο βίο του θρυλικού «Σπουργιτιού», της Εντίθ Πιάφ, μέσα από τα τραγούδια της που έγραψαν ιστορία.

Από τον υπόκοσμο και τα κακόφημα μπαρ της Μονμάρτης ως τη μεγαλοπρεπή σκηνή του «Olympia Hall», η παράσταση, που εμπνέεται από τη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία «Ζωή σαν τριαντάφυλλο», προσκαλεί τους θεατές σε ένα ταξίδι σε μια ολόκληρη εποχή, φιλοτεχνώντας το πορτρέτο μιας καλλιτέχνιδας που έχει περάσει πια στη σφαίρα του μύθου. Οι αλησμόνητες μελωδίες της Πιάφ συνοδεύονται από προβολές ανέκδοτου φωτογραφικού υλικού, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Τον ρόλο και τα τραγούδια του «Σπουργιτιού» ερμηνεύει ένα από τα λαμπρότερα ταλέντα της σύγχρονης γαλλικής σκηνής, η Άννα Καρέρ.

Η παράσταση έκανε την πρεμιέρα της στις αρχές του 2015, τιμώντας την επέτειο των εκατό χρόνων από τη γέννηση της Πιάφ. Έκτοτε έχει περιοδεύσει σε 23 χώρες συναντώντας ενθουσιώδη υποδοχή από κοινό και κριτικούς, ενώ έχει θριαμβεύσει με sold out εμφανίσεις στις μεγαλύτερες αίθουσες του κόσμου.

Ξεχωριστή περίσταση υπήρξε η παρουσίασή της στο Θέατρο «Dejazet» του Παρισιού στις 19 Δεκεμβρίου του 2015, ακριβώς στα εκατοστά γενέθλια της Πιάφ, ενώ μια ακόμα λαμπρή στιγμή αναμένεται να είναι η παράσταση της 6ης Ιανουαρίου 2017 στο «Κάρνεγκι Χολ», στη συμπλήρωση εξήντα χρόνων από την ιστορική συναυλία της Piaf στον ίδιο χώρο (6 Ιανουαρίου 1957).

Σε κριτική του BBC για την παράσταση, ειδική αναφορά έγινε στην πρωταγωνίστρια Άννα Καρέρ, για την οποία ο αρθρογράφος του κειμένου έγραψε ότι είναι η «νόμιμη μουσική κληρονόμος της Εντίθ Πιάφ».

Σε παλαιότερη συνέντευξή της στο in.gr, η κα Καρέρ, μιλώντας για το «Piaf! The Show», είχε εστιάσει στο στοιχείο του ρετρό «που έχει γίνει μόδα τόσο στη Γαλλία όσο και σε όλο τον κόσμο». Είχε αποκαλύψει, ακόμη, ότι από την ηλικία των πέντε ετών επιθυμούσε να ανέβει στη σκηνή ως Εντίθ Πιάφ και να ερμηνεύσει όλα τα τραγούδια του «Σπουργιτιού».

Πληροφορίες
Ηρώδειο (Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 20:30)

Εισιτήρια
Άνω Διάζωμα: 20 ΕΥΡΩ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ 15 ΕΥΡΩ
Γ Ζώνη: 35 ΕΥΡΩ
Β Ζώνη: 45 ΕΥΡΩ
Α Ζώνη: 55 ΕΥΡΩ
Διακεκριμένη: 70 ΕΥΡΩ
Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια, πληροφορίες στο 211 1010099.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet