Συναυλία κάθαρσης και αναγέννησης με τον Στινγκ στο Bataclan
Πολιτισμός

Συναυλία κάθαρσης και αναγέννησης με τον Στινγκ στο Bataclan

Mε ενός λεπτού σιγή και τη λιτή φράση «δεν θα τους ξεχάσουμε» άνοιξε ο Στινγκ την πρώτη συναυλία στο Bataclan του Παρισιού έναν χρόνο μετά τη φρίκη της 13ης Νοεμβρίου. Τα βλέμματα της Γαλλίας ήταν στραμμένα στη σκηνή του θεάτρου καθώς κλείνει η πρώτη επέτειος του δολοφονικού τρόμου που τύλιξε τη χώρα.

«Έχουμε δύο δουλειές να κάνουμε εδώ: Πρώτα να θυμηθούμε όσους έχασαν τη ζωή τους, και μετά να γιορτάσουμε τη ζωή και τη μουσική» είπε ο Στινγκ στο άνοιγμα της συναυλίας, που ήταν άτυπα η πρώτη εκδήλωση για την επέτειο.

Το Bataclan έγινε παγίδα θανάτου για τα περισσότερα από τα συνολικά 130 θύματα των επιθέσεων: Μετά την εφιαλτική ομηρεία ωρών, έπειτα από τα τυφλά χτυπήματα σε διάφορα σημεία του Παρισιού, 89 θεατές -στη συντριπτική τους πλειονότητα, νέοι- έπεσαν νεκροί από τους ενόπλους που είχαν κλειδαμπαρωθεί στο θέατρο.

Το κλίμα στη συναυλία του Στινγκ ήταν αναμενόμενα βαρύ, αλλά καθαρτικό. «Ήταν χρέος μου να έρθω, να θυμηθώ όσους πέθαναν εδώ» είπε στο «Reuters» ένας από τους επιζώντες της περυσινής επίθεσης μετά την ολοκλήρωση της συναυλίας.

«Απόψε ήταν υπέροχα, ο Στινγκ έδωσε ζωή στο μέρος και μας έκανε να ξεχάσουμε τους φόβους μας» είπε άλλος επισκέπτης.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet