Το ένα μετά το άλλο σπάει τα ρεκόρ εισπράξεων το νέο Star Wars
Πολιτισμός

Το ένα μετά το άλλο σπάει τα ρεκόρ εισπράξεων το νέο Star Wars

Η νέα ταινία “Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνά” σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Αφού σημείωσε ρεκόρ εισπράξεων σε ΗΠΑ και Καναδά, το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής έσπασε τώρα και το ρεκόρ εισπράξεων στο παγκόσμιο box office, ξεπερνώντας το “Jurassic World”.

Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις της Disney, οι οποίες, όμως, αναμένεται να ξεπεραστούν.

Σε ΗΠΑ και Καναδά τα έσοδα έχουν ήδη φτάσει τα σχεδόν 250 εκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας το ρεκόρ του “Jurassic World” (524,9 εκατομμύρια παγκοσμίως κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής).

Κι ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι δεν είχε στεφθεί βασιλιάς και του παγκόσμιου box-office, τελικά οι εκτιμήσεις δείχνουν παγκόσμιες εισπράξεις 528 εκατ. δολαρίων (524,9 είχε κάνει το “Jurassic World”). Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι ότι τα έσοδα αυτά επιτεύχθηκαν χωρίς τη βοήθεια της κινέζικης αγοράς. To “Jurassic World” είχε κάνει πάνω από 90 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις στην Κίνα. Το “Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει” ανοίγει στη χώρα στις 9 Ιανουαρίου.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα σε περισσότερες από 30.000 αίθουσες παγκοσμίως και βρέθηκε στην κορυφή του box office σε όλες τις χώρες, εκτός από την Κορέα και το Βιετνάμ.

Μιλώντας στο Bloomberg, ο διευθυντής της Disney Μπομπ Ίγκερ δήλωσε ότι τα έσοδα είναι μεγαλύτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Στην πρεμιέρα, το νέο Star Wars έσπασε επίσης κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Οι εισπράξεις από εισιτήρια σε ΗΠΑ και Καναδά έφτασαν τα 57 εκατ. δολάρια στην πρεμιέρα, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, ενώ στο πρώτο διήμερο έφτασαν τα 130 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την εταιρεία Walt Disney.

Πηγή: in.gr/Αγγελική Στελλάκη

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet