Ο κόσμος της μουσικής αποχαιρετά τον Ντέιβιντ Μπάουι
Πολιτισμός

Ο κόσμος της μουσικής αποχαιρετά τον Ντέιβιντ Μπάουι

Σοκ προκάλεσε στον κόσμο της μουσικής η είδηση του θανάτου του Ντέιβιντ Μπάουι σε ηλικία 69 ετών. Συγκροτήματα και μουσικοί έσπευσαν να αποχαιρετίσουν τον «άνθρωπο που έπεσε στη γη» και να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους.

Σοκ και θλίψη εξέφρασαν μέσω του λογαριασμού τους στο Twitter οι Rolling Stones, κάνοντας λόγο για έναν «θαυμάσιο και καλό άνθρωπο που ήταν εξαιρετικός καλλιτέχνης, πραγματικά μοναδικός».

Ο Ίγκι Ποπ δήλωσε: «Η φιλία του Ντέιβιντ ήταν το φως της ζωής μου. Δεν είχα γνωρίσει ξανά έναν τόσο υπέροχο άνθρωπο. Ήταν ο καλύτερος που υπήρχε».

Η Madonna έγραψε στο Twitter ότι είναι απαρηγόρητη. «Αυτός ο σπουδαίος Καλλιτέχνης άλλαξε τη ζωή μου» ανέφερε η τραγουδίστρια της ποπ, χαρακτηρίζοντας τον Μπάουι «ταλαντούχο, μοναδικό, ιδιοφυΐα», ενώ ανήρτησε μία φωτογραφία της με τον μουσικό.

«Είμαστε όλοι παιδιά του Μπάουι. Μας ενέπνευσε και άλλαξε τις ζωές μας» έγραψαν μεταξύ άλλων οι Pet Shop Boys.

Massive Attack, Φάρελ Γουίλιαμς, Foo Fighters, Κάνιε Γουέστ ήταν μεταξύ αυτών που αποχαιρέτισαν τον επιδραστικό μουσικό:

Μάλιστα, ο Kanye West έγραψε στο Twitter: «Μάς έδωσε μαγεία για μια ζωή».

Η Φλόρενς Γουέλς έγραψε στο Twitter ότι ο Μπάουι ήταν τεράστια επιρροή για την ίδια σε όλη τη ζωή της. «Ο πραγματικός αστεράνθρωπος επέστρεψε στα αστέρια».

Τον Μπάουι αποχαιρέτισαν προσωπικότητες και από άλλους χώρους της τέχνης. Ο πρώτος που επιβεβαίωσε την είδηση ήταν ο γιος του, σκηνοθέτης Ντάνκαν Τζόουνς, ο οποίος ανήρτησε φωτογραφία του πατέρα του με τον ίδιο όταν ήταν μωρό.

Ο σκηνοθέτης Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο έγραψε: «Ο Μπάουι υπήρχε για να κάνει όλους εμάς που δεν ανήκαμε κάπου να μάθουμε ότι η παραδοξότητα είναι κάτι πολύτιμο. Άλλαξε τον κόσμο για πάντα».

Τη θλίψη του εξέφρασε και ο ηθοποιός Ράσελ Κρόου.

«Μόλις έχασα έναν ήρωα» έγραψε ο κωμικός Ρίκι Ζερβέ. Τα συλλυπητήριά του έσπευσε να εκφράσει και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, με μήνυμά του στο Twitter.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet