Γιαν Φαμπρ τέλος για το Φεστιβάλ Αθηνών
Πολιτισμός

Γιαν Φαμπρ τέλος για το Φεστιβάλ Αθηνών

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Γιαν Φαμπρ, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν τα σχέδιά του για το Φεστιβάλ.

Αν και επίσημες ανακοινώσεις δεν έχουν υπάρξει προς το παρόν, ο ίδιος σε δήλωσή του στη βελγική εφημερίδα L΄ Avenir έκανε λόγο για «εχθρικό καλλιτεχνικό περιβάλλον».

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα επιβεβαιώνει την παραίτησή του και σημειώνει ότι Φαμπρ είπε: «Αποδέχθηκα την εντολή που που χορήγησε ο Έλληνας υπουργός Πολιτισμού, υπό την προϋπόθεση να κάνω τις καλλιτεχνικές επιλογές μου με πλήρη ελευθερία».

«Αυτό δεν φαίνεται πλέον δυνατό στην Ελλάδα. Δεν επιθυμώ να εργαστώ σε ένα εχθρικό καλλιτεχνικό περιβάλλον, στο οποίο ήρθα με ανοιχτό μυαλό και καρδιά» τονίζει ο Φαμπρ.

Ο Φαμπρ φέρεται να παραιτήθηκε με μήνυμα σε συνεργάτες του.

Η Εφημερίδα των Συντακτών ανέφερε ότι ο Φαμπρ ανακοίνωσε την παραίτησή του στην Κατερίνα Κοσκινά, διευθύντρια του ΕΜΣΤ και όχι στον υπουργό Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά, κάτι που η κα Κοσκινά διέψευσε με δηλώσεις της στο “The TOC”.

Τις έντονες αντιδράσεις Ελλήνων καλλιτεχνών είχαν προκαλέσει τα σχέδια του Γιαν Φαμπρ για το Φεστιβάλ, που περιλάμβαναν ελάχιστες ελληνικές παραγωγές και αφιέρωμα στον βελγικό πολιτισμό.

Χθες, Παρασκευή, με επιστολή τους, οι καλλιτέχνες ζητούσαν την παραίτηση του Γιαν Φαμπρ, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα «persona non grata», ενώ καλούσαν σε παραίτηση και τον υπουργό Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet