Ροή Ειδήσεων
Εκδήλωση της Νέας Αριστεράς στο Μαρούσι – Ενεργειακή κρίση, ακρίβεια, κλιματική κρίση Εκδήλωση της Νέας Αριστεράς στο Μαρούσι – Ενεργειακή κρίση, ακρίβεια, κλιματική κρίση Τέσσερις κινηματογραφικές βραδιές από το Ciné Αργώ με ελεύθερη είσοδο Τέσσερις κινηματογραφικές βραδιές από το Ciné Αργώ με ελεύθερη είσοδο Σχολεία Ηρακλείου Αττικής: Έλεγχοι ασφαλείας μετά την πτώση ψευδοροφής – Οι εκκρεμότητες σε τρεις μονάδες Σχολεία Ηρακλείου Αττικής: Έλεγχοι ασφαλείας μετά την πτώση ψευδοροφής – Οι εκκρεμότητες σε τρεις μονάδες Διακοπή ρεύματος την Κυριακή 1 Νοεμβρίου στον Χολαργό – Ποιες οδοί επηρεάζονται Διακοπή ρεύματος την Κυριακή 1 Νοεμβρίου στον Χολαργό – Ποιες οδοί επηρεάζονται Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών–Λαμίας έως τις 18 Δεκεμβρίου Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών–Λαμίας έως τις 18 Δεκεμβρίου Εκδήλωση της Νέας Αριστεράς στο Μαρούσι – Ενεργειακή κρίση, ακρίβεια, κλιματική κρίση Εκδήλωση της Νέας Αριστεράς στο Μαρούσι – Ενεργειακή κρίση, ακρίβεια, κλιματική κρίση Τέσσερις κινηματογραφικές βραδιές από το Ciné Αργώ με ελεύθερη είσοδο Τέσσερις κινηματογραφικές βραδιές από το Ciné Αργώ με ελεύθερη είσοδο Σχολεία Ηρακλείου Αττικής: Έλεγχοι ασφαλείας μετά την πτώση ψευδοροφής – Οι εκκρεμότητες σε τρεις μονάδες Σχολεία Ηρακλείου Αττικής: Έλεγχοι ασφαλείας μετά την πτώση ψευδοροφής – Οι εκκρεμότητες σε τρεις μονάδες Διακοπή ρεύματος την Κυριακή 1 Νοεμβρίου στον Χολαργό – Ποιες οδοί επηρεάζονται Διακοπή ρεύματος την Κυριακή 1 Νοεμβρίου στον Χολαργό – Ποιες οδοί επηρεάζονται Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών–Λαμίας έως τις 18 Δεκεμβρίου Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών–Λαμίας έως τις 18 Δεκεμβρίου

Προκλητικός Ερντογάν στην επέτειο της εισβολής, «δεν θα μείνουμε θεατές στην Κύπρο»

Προκλητικός Ερντογάν στην επέτειο της εισβολής, «δεν θα μείνουμε θεατές στην Κύπρο»

Προκλητικούς τόνους κρατά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην 43η επέτειο της εισβολής στην Κύπρο, λέγοντας σε μήνυμά του προς τον Τουρκοκύπριο ηγέτη πως η Άγκυρα «δεν θα μείνει θεατής ενώ οι Τουρκοκύπριοι μένουν θύματα της μη λύσης και των περιορισμών».

Σε άλλη μία «αποτίμηση» του ναυαγίου των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά, ο Ερντογάν υποστηρίζει πως «η ελληνοκυπριακή πλευρά ήταν αδιάλλακτη απέναντι στην καλοπροαίρετη και ειλικρινή στάση των Τουρκοκυπρίων».

Το μήνυμα του Ερντογάν την Πέμπτη, το οποίο αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα της τουρκικής προεδρίας, απευθύνεται στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί επ΄ αφορμή της μαύρης επετείου της εισβολής στην Κύπρο.

Σε αυτό, ο Ερντογάν «συγχαίρει» τον Ακιντζί για την επέτειο και επαναλαμβάνει πως η τουρκοκυπριακή πλευρά «απέδειξε σε κάθε ευκαιρία τη δέσμευσή της για λύση» και τη «θέλησή της να υπερβεί κάθε δυσκολία» ενώπιον όσων χαρακτήρισε «άδικων και παράνομων περιορισμών που αντιβαίνουν στις δημοκρατικές αξίες».

Ως «πιο πρόσφατο παράδειγμα», ο Ερντογάν αναφέρει τις πρόσφατες συνομιλίες στην Ελβετία: Εκεί, υποστήριξε, η τουρκοκυπριακή πλευρά υποστήριξε «νέα σχέση στη βάση πολιτικής ισότητας» αλλά «η ελληνοκυπριακή πλευρά απάντηση με αδιάλλακτη στάση στις καλοπροαίρετη και ειλικρινή σας θέση εκείνη την περίοδο».

«Κανείς δεν μπορεί να περιμένει η Τουρκία να μείνει θεατής ενώ οι Τουρκοκύπριοι μένουν θύματα στη μη λύση και εγκλωβισμένοι σε παράνομους περιορισμούς» συνέχισε το μήνυμα του Τούρκου προέδρου.

Η Τουρκία, συνέχισε, «θα συνεχίζει να υποστηρίζει την τουρκοκυπριακή πλευρά και την ασφάλεια, την ειρήνη και την σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο».

Πηγή: in.gr/ Newsroom ΔΟΛ

Δημοφιλή άρθρα