Τέμπη: Ξεκίνησαν πάλι οι έρευνες στα χαλάσματα των δύο τρένων – Πού εστιάζουν οι διασώστες
Φωτογραφία: Reader.gr
Επικαιρότητα

Τέμπη: Ξεκίνησαν πάλι οι έρευνες στα χαλάσματα των δύο τρένων – Πού εστιάζουν οι διασώστες

Συνεχίζονται οι έρευνες από τα σωστικά συνεργεία για τον εντοπισμό αγνοουμένων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού στην περιοχή συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ σήμερα, Πέμπτη 2/3, η έρευνα θα συνεχιστεί από τα σωστικά συνεργεία στο τρίτο βαγόνι.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 08:00 ξεκίνησαν και πάλι οι μηχανές στους γερανούς, οι οποίοι επιχειρούν πάνω στο βαγόνι 3. ΟΙ διασώστες έχουν εστιάσει στο συγκεκριμένο σημείο καθώς ο τρόπος που έχει πλαγιάσει πιθανό να έχει δημιουργήσει σημεία «τυφλά» για τα σωστικά συνεργεία. Έτσι επιχειρείται να φύγουν όσα κομμάτια από το βαγόνι είναι δυνατόν έτσι ώστε να εκμηδενίσουν οι διασώστες τον αριθμό των αγνοουμένων από τη σύγκρουση των τρένων. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων δυσκολεύει αρκετά σήμερα ο κακός καιρός, καθώς από νωρίς το πρωί βρέχει καταρρακτωδώς στην περιοχή της τραγωδίας.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας επιχείρησαν χθες 72 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 3 ομάδες της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών και 2 ομάδες της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων, ενώ συνεχής είναι η παρουσία του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.

tempi
Δυστύχημα στα Τέμπη | Reader

Την ίδια ώρα, οι νεκροί που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια επιβατικής αμαξοστοιχίας έχουν φτάσει τους 42, με κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να τους ανεβάζουν και στους 44. Παράλληλα συνεχίστηκε μέχρι αργά χθες και η ταυτοποίηση των σορών από τους συγγενείς τους, στο Γενικό Νοσοκομείο, με τη διαδικασία της λήψης DNA, ενώ οι συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών αργότερα κατευθύνθηκαν προς τα ξενοδοχεία που έχουν διατεθεί για να τους φιλοξενήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως φίλοι και συγγενείς αναζητούν ακόμα αγνοούμενους και κάνουν ό,τι είναι δυνατόν να τους εντοπίσουν. Με μηνύματα ακόμα και στα social media ζητούν πληροφορίες για τους δικούς τους ανθρώπους.

tempi
Δυστύχημα στα Τέμπη | Reader

Παράλληλα, σήμερα θα προσαχθεί στον ανακριτή ο σταθμάρχης της Λάρισας, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες, ενώ φέρεται ότι παραδέχθηκε το μοιραίο λάθος του. Επίσης, στον τόπο της τραγωδίας θα γίνει αυτοψία του δυστυχήματος από την Τροχαία της Λάρισας.

Τριήμερο εθνικό πένθος 1-3 Μαρτίου 2023, με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων, κήρυξε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: reader.gr/Παναγιώτης Δαλαταριώφ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet