Τραγωδία στα Τέμπη: Αυτό είναι το πόρισμα από τη νεκροψία
Φωτογραφία: news247.gr/βίντεο
Επικαιρότητα

Τραγωδία στα Τέμπη: Αυτό είναι το πόρισμα από τη νεκροψία

Κοινό είναι το πόρισμα για τους 55 -μέχρι στιγμής- επισήμως νεκρούς της τραγωδίας στα Τέμπη, όπου και συγκρούστηκαν μετωπικά ένα επιβατηγό τρένο με μία εμπορική αμαξοστοιχία. Το πόρισμα, στο οποίο και αναφέρεται η αιτία θανάτου των θυμάτων της σύγκρουσης, συνέταξε η ιατροδικαστική υπηρεσία της Λάρισας, η οποία πραγματοποίησε τη διαδικασία της νεκροψίας – νεκροτομής.

Ειδικότερα, το πόρισμα της νεκροψίας – νεκροτομής φέρνει στο «φως» η τοπική ιστοσελίδα της Θεσσαλονίκης «ThessToday».

Συγκεκριμένα, αιτία θανάτου των επιβατών ήταν, σύμφωνα με το σχετικό πόρισμα: «Πολλαπλές βαρειές κακώσεις σώματος, συμβατές αναφερόμενου ατυχήματος (σύμφωνα με πληροφορίες της εντολοδότιδας αρχής θύμα ομαδικού σιδηροδρομικού ατυχήματος)». Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της ιστοσελίδας, τα πρώτα πιστοποιητικά θανάτου έφεραν πάνω αναλυτικά την αιτία θανάτου. Ωστόσο επειδή αυτή η διαδικασία είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της διαδικασίας -συνακόλουθα την ταυτοποίηση των θυμάτων-, κατόπιν επικοινωνίας των ιατροδικαστών με το υπουργείο, αποφασίστηκε ένα κοινό πόρισμα για όλα τα θύματα.

iatrodikastiko porisma gia tempi
Πόρισμα για την αιτία θανάτου στην τραγωδία στα Τέμπη | ThessToday

Δημοσία δαπάνη οι κηδείες των επιβατών

Την ίδια ώρα οι αρμόδιοι υπουργοί Οικονομίας και Εσωτερικών, Χρήστος Σταϊκούρας και Μάκης Βορίδης, δημοσίευσαν σε ΦΕΚ στις 2 Μαρτίου του 2023, δύο μέρες μετά και την εθνική τραγωδία, την Κοινή Υπουργική Απόφαση περί δημοσίας δαπάνης της κηδείας των θυμάτων. Συγκεκριμένα, στην Κοινή Υπουργική Απόφαση αποφασίστηκε ότι: «Να τελεσθούν οι κηδείες των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών με δημόσια δαπάνη. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet