Εντολή για αύξηση των μέτρων ασφαλείας στο Αιγαίο, με δυνάμεις των ενόπλων δυνάμεων να είναι σε επιφυλακή, έδωσε η τουρκική προεδρία, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, το οποίο επικαλείται ο ΣΚΑΙ.
Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι αποφασίστηκε να βρίσκονται στο Αιγαίο σε επιφυλακή μία φρεγάτα, δύο πυραυλάκατοι και άνδρες της ομάδας υποβρυχίων καταστροφών. Η απόφαση πάρθηκε εξαιτίας της αυξημένης έντασης στο Αιγαίο τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
«Η Ελλάδα είναι τελειωμένη και χρεοκοπημένη»
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε για ακόμα μία φορά στην Ελλάδα χαρακτηρίζοντας τη χώρα «χρεοκοπημένη» και «τελειωμένη». Ως επιχείρημα στους ισχυρισμούς του, ο Τούρκος πρόεδρος χρησιμοποίησε την κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Ελλάδας.
Σε εκδήλωση του οικονομικού επιμελητηρίου της Άγκυρας, ο Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά: «Οι γείτονές μας στην Ελλάδα έχουν χρεοκοπήσει, είναι τελειωμένοι, ωστόσο έχει αναβαθμιστεί η πιστοληπτική τους ικανότητα. Αυτοί (σ.σ.: οι Έλληνες) έχουν βυθιστεί, έχουν καταρρεύσει και τους σώζετε αναβαθμίζοντάς τους; Δείτε τους δρόμους και δείτε πώς είναι».
Αναφορικά με την τουρκική οικονομία, ο Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι θα αλλάξει μετά τις εκλογές. «Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει μετανιώσει που επένδυσε στην Τουρκία και ούτε θα το μετανιώσει» επεσήμανε ο Τούρκος πρόεδρος.
Πηγή: reader.gr

