Αλεξάνδρα Σαγρή: Να ξανακερδίσουμε το ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη του Έλληνα πολίτη
ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Αλεξάνδρα Σαγρή: Να ξανακερδίσουμε το ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη του Έλληνα πολίτη

Με στόχο να ενημερώσει τους αναγνώστες του ενόψει των Εθνικών Εκλογών του 2019, το ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ δίνει τον λόγο σε υποψηφίους βουλευτές της εκλογικής περιφέρειας του Βορείου Τομέα Αθηνών, τον οποίο και καλύπτει ειδησεογραφικά, προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις και τις θέσεις τους για όσα έγιναν, αλλά και όσα απαιτούνται να γίνουν στον τόπο μας.

Στο πλαίσιο αυτό, θέσαμε υπόψη τους 5 ερωτήματα, τα οποία και τους καλούμε να απαντήσουν εκφράζοντας το πλαίσιο των αρχών που χαρακτηρίζει τους κομματικούς χώρους που εκπροσωπούν.

Ακολουθούν οι απαντήσεις της υποψηφίας βουλευτού με το Κίνημα Αλλαγής Αλεξάνδρας Σαγρή:

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το διακύβευμα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019, που θα πρέπει να έχει κάθε ψηφοφόρος στο μυαλό του καθώς προσέρχεται στην κάλπη;

Αέναη αντιπαράθεση, πόλωση και καταγγελτικός λόγος ή θετικό μήνυμα για το μέλλον της χώρας είναι το διακύβευμα αυτών των  κρίσιμων για την Ελλάδα εκλογών.

Μετά από 10 χρόνια κρίσης, λαθών, αστοχιών, επικράτησης της ακραίας μορφής λαϊκισμού από αριστερά και δεξιά, πρέπει όλοι μας να απαντήσουμε καθαρά στους πολίτες, χωρίς υπεκφυγές, χωρίς μισόλογα, με απόλυτη διαφάνεια και καθαρότητα ποιο είναι το όραμά μας, ποιες είναι οι λύσεις που προσφέρουμε για την πρόοδο, την ανάπτυξη και την ευημερία αυτού του τόπου.

Πρέπει να μεταφέρει ο καθένας από μας το δικό του θετικό μήνυμα για την Ελλάδα μετά την κρίση.

Να κρίνουν οι πολίτες με απόλυτη ευθύνη ποιοι μόνιμα αντιπαρατίθενται χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και ποιοι έχουν πρόταση και πρόγραμμα με προοπτική, ρεαλισμό και ευθύνη.

Αν σας ζητούσαμε να μας εκτιμήσετε τον βαθμό εμπιστοσύνης των πολιτών προς τα υπάρχοντα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου, χρησιμοποιώντας μία κλίμακα από το 1 έως το 10, ποιον αριθμό θα επιλέγατε και για ποιον λόγο πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό;

Θα επέλεγα το 3 και να σημειώσω ότι η ερώτησή σας είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

Η εμπιστοσύνη των πολιτών προς όλα τα πολιτικά κόμματα έχει κλονιστεί. Οι «μαγικές» λύσεις που πολλοί πρόσφεραν στα χρόνια της κρίσης, η διάψευση ύστερα ελπίδων από την πολιτική που άσκησαν, οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα.

Επίσης το γεγονός ότι πολιτικά πρόσωπα πρόδωσαν αρχές, αξίες, ιδανικά, μεταπηδούν από κόμμα σε κόμμα για ίδιον όφελος, αλλάζουν στάση για προσωπικό συμφέρον, κάνει όλο και περισσότερο τους πολίτες καχύποπτους.

Αυτό είναι και το στοίχημά μας. Να κερδίσουμε το ενδιαφέρον του Έλληνα πολίτη κι ύστερα την εμπιστοσύνη του. Να αλλάξουμε πολιτικό παράδειγμα, να μιλήσουμε, όσοι επιλέγουμε να ασχοληθούμε με την ενεργό συμμετοχή και δράση στην κοινωνία, με όρους κοινωνίας. Να μιλήσουμε για ένα νέο πολιτικό ήθος και ύφος.

Βιώνοντας προσωπικά τις δυσκολίες της καθημερινότητας μέσα από τη δουλειά μου, καθώς είμαι δασκάλα σε δημόσιο σχολείο του Αμαρουσίου, μέσα από την οικογένειά μου, με κάνει να μπορώ να συναισθανθώ, να ακούσω, να αφουγκραστώ τις αγωνίες, τις ανησυχίες κάθε συμπολίτη μου.

Άνθρωποι που έχουν αναφορά στην κοινωνία πρέπει να ασχοληθούν με την πολιτική της δημιουργίας και να δουλέψουν ξανά αυτή την τόσο σημαντική σχέση του πολίτη με την πολιτική.

Ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος, ποια θεωρείτε ως τα 5 μείζονα ζητήματα της επικαιρότητας που θα πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα και κατά προτεραιότητα η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές;

«Άνθρωποι που έχουν αναφορά στην κοινωνία πρέπει να ασχοληθούν με την πολιτική της δημιουργίας και να δουλέψουν ξανά αυτή την τόσο σημαντική σχέση του πολίτη με την πολιτική».

Η επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει έχει πολλά «φλέγοντα» ζητήματα να επιλύσει και πολλές αδικίες να αποκαταστήσει.

Σε προτεραιότητα πρέπει να θέσει τα εθνικά ζητήματα και την εσωτερική μας οχύρωση, με συνέργειες και μια κοινή εθνική στρατηγική, μια κοινή εθνικά γραμμή απέναντι σε μια Τουρκία, που συνεχώς προκαλεί.

Δεύτερη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η διαπραγμάτευση με τους εταίρους για τη μείωση των υπερβολικών πλεονασμάτων που η κυβέρνηση δέσμευσε τη χώρα και τους πολίτες, ξεζουμίζοντας τη μεσαία τάξη.

Τρίτον θα πρέπει να είναι η συζήτηση για τα βασικά θέματα παιδείας.  Φτάσαμε εδώ και από την έλλειψή της. Η έλλειψη Παιδείας και ενδιαφέροντος προκαλεί και αδυναμία συμμετοχής στις πολιτικές διεργασίες και ως εκ τούτου υπονόμευση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Ευνοεί τον λαϊκισμό, τη δημαγωγία και την άρνηση.

Τέταρτον η συζήτηση για τα ζητήματα υγείας, η διάλυση των νοσοκομείων, η ανάγκη για νέο προσωπικό και η διευκόλυνση του Έλληνα ασφαλισμένου.

Τέλος, κρίσιμο μέλημα της επόμενης κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η πάταξη εκείνων των κύκλων που προσπαθούν να χειραγωγήσουν το έργο της Δικαιοσύνης και το ιερό λειτούργημά της.

Να επικρατήσει η αρχή φως παντού, όπου υπάρχουν σκιές.

Αν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις επερχόμενες εκλογές, πόσο εφικτό βλέπετε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ κομμάτων, ώστε να μην οδηγηθούμε εκ νέου στις κάλπες;

Η συνεργασία απαιτεί συμβιβασμούς, απαιτεί κόπο και προσπάθεια, χρειάζεται πολιτική ωριμότητα και ανωτερότητα.

Όλοι θα κριθούν ανάλογα με το αποτέλεσμα για τη στάση τους, όλοι μας θα κριθούμε, περιμένουμε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού.

Διανύουμε τον 10ο χρόνο οικονομικής κρίσης και ακόμη ο μέσος Έλληνας υφίσταται σοβαρές πιέσεις εξαιτίας της. Ποιες θεωρείτε ότι είναι οι ευθύνες του κόμματος που εκπροσωπείτε τόσο στο ξέσπασμα αυτής της κρίσης, όσο και στη μη αντιμετώπισή της μέχρι σήμερα;

Το ΠΑΣΟΚ, η δημοκρατική παράταξη, πρόσφερε πολλά στην ελληνική κοινωνία, είναι αυτή που δημιούργησε νέους θεσμούς, θεσμούς που οδήγησαν στην πρόοδο και την ανάπτυξη, που συντέλεσαν στην υπεροχή του ατόμου και του πολίτη.

Στη δύσκολη όμως στιγμή ήταν εκείνη που πήρε και από τους πολίτες ξαφνικά πολλά για να αποφύγει την οικονομική τραγωδία. Λάθος επιλογές σε πρόσωπα και στρατηγικές τη στιγμή που η κρίση ξέσπασε στα χέρια του ΠΑΣΟΚ, μετά τον εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας από τον Κώστα Καραμανλή, σε συνδυασμό με την ανωριμότητα ολόκληρης της Ευρώπης να διαχειριστεί μια πρωτοφανή οικονομική κατάσταση στον πυρήνα της, οδήγησαν σε μια δύσκολη κατάσταση τον χώρο, να αναλάβει ένα πολιτικό βάρος που δεν του αναλογούσε.

Τη συνέχεια την ξέρουμε, επικράτησαν οι φωνές τού υπάρχει άλλος δρόμος, από Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ και όλοι τον ίδιο δρόμο στο τέλος ακολούθησαν.

Ήταν όμως η παράταξή μας που είχε και έχει ξεκάθαρο ρόλο και λόγο, που δεν έλεγε και δεν λέει στους πολίτες αυτά που ήθελαν, αλλά αυτά που έπρεπε να ακούσουν και ήταν ο πυλώνας σταθερότητας, αφού την εγγυόταν εμπράκτως…

Μακριά από λαϊκισμούς, δεν ωραιοποιούσε ούτε ωραιοποιεί την πραγματικότητα, ούτε αποπειράθηκε, ούτε αποπειράται να κλέψει την ελπίδα των πολιτών, οι οποίοι εναγωνίως κάπου θέλουν να τη στηρίξουν.

Με σχέδιο και πρόγραμμα θετικό καλούμε τους πολίτες να διαβάσουν την πρότασή μας και να ψηφίσουν θετικά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet