Αμφισβητεί τα ευρήματα πρόσφατης δημοσκόπησης ο Γ. Σγουρός
Περιφέρεια Αττικής

Αμφισβητεί τα ευρήματα πρόσφατης δημοσκόπησης ο Γ. Σγουρός

Την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών και του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης προκειμένου να προστατευθεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές ζητά ο Γιάννης Σγουρός, με αφορμή «δημοσκοπικά παιχνίδια που έχουν αρχίσει να γίνονται ιδιαίτερα εμφανή, με στόχο τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής.

Αφορμή για την παρέμβαση του κ. Σγουρού, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, στάθηκε η παρουσίαση το περασμένο Σάββατο δημοσκόπησης για την περιφέρεια Αττικής, «της οποίας τα ευρήματα προφανώς και είναι ανάξια σχολιασμού», χωρίς να συμβαίνει όμως το ίδιο και με την εταιρεία που τη διενήργησε – καθώς πάντα σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής – πρόκειται για εταιρεία (της οποίας τα στοιχεία είναι στη διάθεση της παράταξης), η οποία:

  • Απόκτησε νομική μορφή στις 22/1/2019 και εμφανίστηκε να διενεργεί δημοσκόπηση μόλις έξι μέρες μετά!
  • Δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για τις δραστηριότητές της, ούτε καν παρουσία στο διαδίκτυο και δεν τη γνωρίζει κανένας ειδικός στον χώρο.
  • Δεν είναι μέλος του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκοπήσεων και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ), του επίσημου θεσμικού οργάνου των εταιρειών δημοσκοπήσεων.
  • Δεν υπάγεται στο κανονιστικό πλαίσιο, στο οποίο υπάγονται οι αναγνωρισμένες εταιρείες, ως εκ τούτου δεν υπόκεινται στη διαδικασία των αιφνιδιαστικών ελέγχων, δεν υποχρεούται να εμφανίσει τις βάσεις δεδομένων, ούτε καν τη μεθοδολογία την οποία χρησιμοποιεί.
  • Δεν έχει πραγματοποιήσει καμία δημοσκόπηση στο παρελθόν.

Σε σχετικές δηλώσεις του, ο κ. Γ. Σγουρός τονίζει: «Να είναι σίγουροι όσοι επιχειρούν να ποδηγετήσουν την κοινή γνώμη και να παραπλανήσουν τους πολίτες, ότι θα μας με βρουν απέναντί τους. Δεν θα τους αφήσουμε να δηλητηριάσουν ακόμη περισσότερο την πολιτική ζωή. Θα απευθυνθούμε σε κάθε αρμόδιο φορέα προκειμένου να αποκαλύψουμε τη μεθόδευση και να αναδείξουμε το παρασκήνιο. Μετά τον υπουργό και το ΕΣΡ, σειρά θα έχει ο εισαγγελέας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet