Ανάδειξη της διαδρομής προς τη λίμνη Κιθάρα στο κτήμα Τατοΐου από την Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Αττικής

Ανάδειξη της διαδρομής προς τη λίμνη Κιθάρα στο κτήμα Τατοΐου από την Περιφέρεια Αττικής

Έργο για την αποκατάσταση και την ανάδειξη της διαδρομής προς τη λίμνη Κιθάρα στο πρώην βασιλικό κτήμα Τατοΐου, προϋπολογισμού 380.000 ευρώ με ΦΠΑ, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής.

Μετά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης από την Περιφέρεια Αττικής, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, ανοίγει, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια, ο δρόμος για την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου. Στο επίκεντρο των παρεμβάσεων είναι η ασφάλεια των περιπατητών της διαδρομής και η ανάδειξη και η τουριστική ανάπτυξη του πρώην βασιλικού κτήματος στο Τατόι, με σεβασμό στην περιβαλλοντική και πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής.

Το έργο περιλαμβάνει: συμπλήρωση και ανακατασκευή υπαρχουσών λιθοδομών και τοίχων πάσης φύσεως, εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης διαφόρων λίθινων κατασκευών, βαθύ αρμολόγημα αρμών λιθοδομών, εργασίες σκυροδέτησης, κατασκευή φρεατίων υδροσυλλογής, συντήρηση πρασίνου καθώς και αρχαιολογική παρακολούθηση των εκσκαφικών εργασιών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet