Ανάπλαση Λεωφ. Βεΐκου στο Γαλάτσι με χρηματοδότηση της Περιφέρειας
Περιφέρεια Αττικής

Ανάπλαση Λεωφ. Βεΐκου στο Γαλάτσι με χρηματοδότηση της Περιφέρειας

Την ανάπλαση της Λεωφόρου Βεΐκου εκατέρωθεν από την οδό Χριστιανουπόλεως στο ύψος του Λόφου Κόκκου έως τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Άλσους Βεΐκου, στον Δήμο Γαλατσίου, εξασφάλισαν η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος. Συγκεκριμένα, υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για το σχετικό έργο, προϋπολογισμού 1.050.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας.

Στόχος του έργου είναι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρεας Αττικής, η αποκατάσταση των φθορών και των ελλείψεων στους κοινόχρηστους χώρους της περιοχής παρέμβασης με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών, δεδομένης της μεγάλης επισκεψιμότητας του Άλσους Βεΐκου. Παράλληλα, οι κοινόχρηστοι χώροι θα αναβαθμιστούν αισθητικά και περιβαλλοντικά με την ενίσχυση της φύτευσης και την τοποθέτηση βιοκλιματικών υλικών.

Συγκεκριμένα, το έργο περιλαμβάνει: διαπλάτυνση των χώρων διάβασης πεζών με περιορισμό των υφιστάμενων παρτεριών, δημιουργία λάκκων φύτευσης δέντρων στα πεζοδρόμια για τη διατήρηση των υπαρχόντων δέντρων, δημιουργία ραμπών στη συμβολή των οδών, αντικατάσταση του υλικού επίστρωσης των υφιστάμενων πεζοδρομίων, τοποθέτηση λωρίδας τυφλών, εκ νέου φωτισμό με τοποθέτηση νέων ιστών και νέας καλωδίωσης, ενίσχυση της υφιστάμενης φύτευσης, τοποθέτηση νέων καθιστικών και απαραίτητου εξοπλισμού.

Τη δημοπράτηση, την υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο, την επίβλεψη κατασκευής του έργου και την παραλαβή του αναλαμβάνει ο Δήμος Γαλατσίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet