Ανάπλαση της πλατείας 25ης Μαρτίου στη Βάρη από την Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Αττικής

Ανάπλαση της πλατείας 25ης Μαρτίου στη Βάρη από την Περιφέρεια Αττικής

Την ανάπλαση της πλατείας 25ης Μαρτίου στον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης εξασφάλισαν η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, με την υπογραφή σχετικής προγραμματικής σύμβασης. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ με ΦΠΑ που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας.

Στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση της πλατείας 25ης Μαρτίου που βρίσκεται στην περιοχή Μηλαδέζα της Δημοτικής Κοινότητας Βάρης, προκειμένου να διαμορφωθεί σε κατάλληλο χώρο αναψυχής για τους πολίτες. Η υφιστάμενη εικόνα της πλατείας, η οποία καλύπτει έκταση περίπου 6 στρεμμάτων, είναι µία χωμάτινη επιφάνεια γηπέδου, όπου στο βόρειο τμήμα της υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο πτηνοτροφείο και νότια ένας ελαιώνας.

Συγκεκριμένα, και όπως ενημερώνει η Περιφέρεια Αττικής, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες παρεμβάσεις: κατασκευή χώρων πρασίνου µε τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής, φύτευση δέντρων στην περίμετρο της πλατείας, εγκατάσταση συστήματος άρδευσης πρασίνου, δημιουργία χώρου παιδικής χαράς, κατασκευή καταβυθισμένων πράσινων παρτεριών κατά μήκος της νότιας εισόδου της πλατείας για πλήρη αξιοποίηση του βρόχινου νερού, τοποθέτηση φωτιστικών ιστών, κατασκευή επιδαπέδιων γλυπτικών συνθέσεων, διαμόρφωση χώρου για μελλοντική εγκατάσταση αναψυκτηρίου και κυλικείου, διατήρηση του υφιστάμενου ελαιώνα.

Η πλατεία 25ης Μαρτίου πλαισιώνεται από τις οδούς Δεληγιάννη, Φιλώτα ανατολικά, την οδό Απειράνθου στα νότια και από τον πεζόδρομο της οδού Λ. Κατσώνη βόρεια και δυτικά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet