Αναβαθμίζεται το Θεμιστόκλειο Στάδιο Πειραιά
Περιφέρεια Αττικής

Αναβαθμίζεται το Θεμιστόκλειο Στάδιο Πειραιά

Την υλοποίηση του έργου με αντικείμενο την «Αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Θεμιστόκλειου Σταδίου Δήμου Πειραιά», προϋπολογισμού 1.373.721,69 ευρώ με ΦΠΑ, αποφάσισαν η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο δήμαρχος Πειραιάς, Γιάννης Μώραλης, με την υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης.

Στόχος του έργου, που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας, είναι να καταστεί το Θεμιστόκλειο Στάδιο ένας σύγχρονος και ασφαλής αθλητικός χώρος, με παρεμβάσεις για την επισκευή του στίβου και των δύο κτιρίων.

Ειδικότερα, το Θεμιστόκλειο Στάδιο Πειραιά αποτελείται από τον στίβο και δύο κτήρια, ένα ισόγειο επιφανείας 106 τ.µ. µε αποδυτήρια και ένα διώροφο επιφανείας 410 τ.µ., το οποίο παραμένει κενό διότι έχει υποστεί ζημιές από τους σεισμούς του 1999, και έκτοτε, δεν έχει επισκευασθεί.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν όπως ενημερώνει η Περιφέρεια, παρεμβάσεις για τη συντήρηση και την αποκατάσταση του διαδρόμου ταχύτητας και του υπόλοιπου στίβου, ενώ θα γίνουν εργασίες συντήρησης κερκίδων, κιγκλιδωμάτων και δικτύου αποχέτευσης ομβρίων και θα επιστρωθεί συνθετικός χλοοτάπητας. Στο ισόγειο κτήριο αποδυτηρίων θα γίνει ριζική ανακαίνιση. Αναφορικά με το διώροφο κτήριο, θα ενισχυθεί ο φέρων οργανισμός και θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης προκειμένου να λειτουργήσει ως γυμναστήριο – πρόκειται να δημιουργηθούν αίθουσες γυμναστηρίου, αποδυτήρια, γραφείο προπονητών, ιατρείο και αποθήκη.

Το Θεμιστόκλειο Στάδιο βρίσκεται επί των οδών Υπαπαντής, Ραιδεστού, Παρόδου Ραιδεστού και Π. Μαυρομιχάλη. Τέλος, σημειώνεται ότι το έργο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς και Νήσων της Περιφέρειας Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet