Αναβαθμίζονται τα χειρουργεία στο Παίδων Πεντέλης
Κοινωνία

Αναβαθμίζονται τα χειρουργεία στο Παίδων Πεντέλης

Ο εκσυγχρονισμός χώρων των χειρουργείων του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης είναι το αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης που υπέγραψαν σήμερα, Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, Εμμανουήλ Κουταλάς.

Στο επίκεντρο του έργου, προϋπολογισμού 329.658 ευρώ με ΦΠΑ, είναι η βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του νοσοκομείου στον παιδικό πληθυσμό.

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, Περιφέρεια και Γενικό Νοσοκομείο Παίδων για τη δημόσια υγεία, για τους πολίτες, με όρους διαφάνειας και αποτελεσματικότητας»

Η κ. Ρένα Δούρου επισήμανε μεταξύ άλλων: «Για όλους εμάς στην Περιφέρεια Αττικής η στήριξη της δημόσιας υγείας αποτελεί κεντρική επιλογή και προτεραιότητα από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την ευθύνη της διοίκησης. Αυτό φάνηκε από τη χρηματοδότηση με 40 εκατομμύρια όλων των δημόσιων νοσοκομείων για την αγορά σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Φαίνεται και εδώ, στο Παίδων, μέσα από τη συνέργεια για τον εκσυγχρονισμό χώρων των χειρουργείων. Για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών στα παιδιά. Για να απαλύνουμε τον πόνο των παιδιών και την ανησυχία των γονιών. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, Περιφέρεια και Γενικό Νοσοκομείο Παίδων για τη δημόσια υγεία, για τους πολίτες, με όρους διαφάνειας και αποτελεσματικότητας».

Τι περιλαμβάνει το έργο

Ειδικότερα, το έργο περιλαμβάνει την αναδιαμόρφωση τμήματος χώρων των χειρουργείων (Αίθουσα Μεταναισθητικής Φροντίδας) του νοσοκομείου. Οι εργασίες αφορούν, μεταξύ άλλων, στη διαμόρφωση του σηπτικού χειρουργείου και της αίθουσας ανάνηψης που σήμερα δεν υφίσταται, στην ανακατασκευή των λουτρών και των αποδυτηρίων, καθώς και στη δημιουργία ενός χώρου εισαγωγής των μικρών ασθενών.

Τη δημοπράτηση, διαχείριση και παρακολούθηση υλοποίησης του έργου και την παραλαβή του αναλαμβάνει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής. Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Στο περιθώριο της υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης. Την περιφερειάρχη συνόδευε ο περιφερειακός σύμβουλος Φώτης Χρυσικός.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet