Ανακαίνιση κτηρίου στην Αίγινα για τη λειτουργία Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Περιφέρεια Αττικής

Ανακαίνιση κτηρίου στην Αίγινα για τη λειτουργία Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων

Η ανακαίνιση κτηρίου στην Αίγινα προκειμένου για τη λειτουργία Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων στο νησί, ένα έργο προϋπολογισμού 3.047.080 ευρώ με ΦΠΑ, προχωρά με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Αττικής και η Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση με αντικείμενο την ανακαίνιση κτηρίου της Εκκλησιαστικής Λεουσίου Στέγης για τη λειτουργία Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης.

Πρόκειται, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής, για ένα ζωτικής σημασίας έργο δεδομένης της έλλειψης ανάλογης κοινωνικής υποδομής στο νησί, καθώς δεν υπάρχει άλλο κτήριο, ιδιωτικό ή δημόσιο, που να λειτουργεί ως Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Το έργο θα εκτελεστεί σε υφιστάμενο μη χρησιμοποιούμενο κτήριο το οποίο έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο εμβαδού 3.077 τ.μ., στη διασταύρωση της οδού Λεούση και των οδών Κυψέλης – Αιγίνης, ενώ θα πραγματοποιηθούν εργασίες και στον περιβάλλοντα χώρο. Το κτήριο αποτελείται από ισόγειο, πρώτο και δεύτερο όροφο, ενώ η δυναμικότητά του μετά την αναδιαρρύθμιση θα ανέλθει σε 26 κλίνες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet