Ανακατασκευή επαρχιακού δρόμου στον Δήμο Μεγαρέων
Περιφέρεια Αττικής

Ανακατασκευή επαρχιακού δρόμου στον Δήμο Μεγαρέων

Προγραμματική σύμβαση με αντικείμενο την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Κατασκευή δρόμου στη θέση “Άνω Πευκενέας” για τη διασύνδεση της επαρχιακής οδού Μαζίου (51) θέση “Απογιούρισµα” µε την επαρχιακή οδό Αλεποχωρίου (50) θέση Παπαγιαννέικα» υπέγραψαν η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης. Το έργο, προϋπολογισμού 208.682,94 ευρώ με ΦΠΑ, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας.

Στόχος του έργου είναι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, η αποκατάσταση και η ανακατασκευή του υφιστάμενου αγροτικού δρόμου του Δήμου Μεγαρέων ο οποίος συνδέει δύο επαρχιακές οδούς, με γνώμονα τη βελτίωση του αγροτικού οδικού δικτύου, καθώς και την ασφάλεια των πολιτών.

Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι εν μέρει κατασκευασμένος µε τάπητα από σκυρόδεµα σε δύσβατα σημεία µε έντονες κλίσεις και ασφαλτοστρωμένος σε κάποια άλλα, υπάρχουν όμως και τρία τμήματά του τα οποία είναι χωμάτινα και χρήζουν άμεσης κατασκευής λόγω της επικινδυνότητας που παρουσιάζουν. Ξεκινά από την επαρχιακή οδό Μεγάρων – Μάζι – Περαχώρα στη θέση «Απογιούρισµα» και συνεχίζει βορειοδυτικά έως τη θέση «Πευκενέα», και στη συνέχεια βορειοανατολικά όπου διασταυρώνεται µε την επαρχιακή οδό Μεγάρων – Αλεποχωρίου, στη θέση «Παπαγιαννέικα». Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή τριών τμημάτων του δρόμου.

Τέλος, το έργο θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Μεγαρέων και θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet