Ανησυχούν οι εμπειρογνώμονες Περιφέρειας και ΙΣΑ για τα κρούσματα στην Αττική
Κοινωνία

Ανησυχούν οι εμπειρογνώμονες Περιφέρειας και ΙΣΑ για τα κρούσματα στην Αττική

Έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, συγκάλεσε ο Γ. Πατούλης, με αφορμή τις δυσμενείς εξελίξεις σχετικά με την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας.

Οι συμμετέχοντες διατύπωσαν την έντονη ανησυχία τους για τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα και τόνισαν για άλλη μία φορά την ανάγκη για τη σωστή ενημέρωση των πολιτών για τους κινδύνους που διατρέχουν και την ευαισθητοποίησή τους στα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό.

Συζητήθηκε, επίσης, το Επιχειρησιακό Σχέδιο της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ και οι νέες δράσεις που θα δρομολογηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα για τη θωράκιση του Λεκανοπεδίου. Τονίστηκε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα σχολεία και σε χώρους εργασίας υψηλής επικινδυνότητας, όπως είναι για παράδειγμα οι χώροι επεξεργασίας κρέατος και άλλων τροφίμων.

Ακόμη συζητήθηκε το θέμα των νέων Rapid test PCR real time, τα οποία φαίνεται ότι είναι αξιόπιστα και μπορούν να αποτελέσουν αξιόπιστη και γρήγορη λύση έγκαιρης διάγνωσης.

Παράλληλα αποφασίσθηκε να δημιουργηθεί ένας αλγόριθμος με οδηγίες για τους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις αναφορικά με τον τρόπο που πρέπει να ενεργήσουν σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο περιφερειάρχης και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, τόνισε τα εξής:

«Διανύουμε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την εξάπλωση της επιδημίας στη χώρα μας. Ωστόσο πιστεύω ότι με ενότητα, ομοψυχία και ατομική ευθύνη θα καταφέρουμε να βγούμε νικητές και σε αυτή την εθνική μάχη. Ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσουν να συνδράμουν ενισχυτικά την εθνική προσπάθεια με στοχευμένες πρωτοβουλίες, που θα συμβάλλουν στην υγειονομική θωράκιση της Αττικής απέναντι στον κορωνοϊό. Τώρα είναι η στιγμή να αποδείξουμε ως κοινωνία ότι σεβόμαστε τους συμπολίτες μας, συνεχίζουμε με ευθύνη να προστατεύουμε τη Δημόσια Υγεία και παραμένουμε ενωμένοι για το κοινό καλό».

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, με τη συμμετοχή της κ. Χρυσούλας Νικολάου, καθηγήτριας Βιοπαθολογίας Ανοσολογίας, αντιπροέδρου ΚΕΣΥ, του κ. Γιώργου Σαρόγλου, ομ. καθηγητή Παθολογίας- Λοιμωξιολογίας, του κ. Χαρίλαου Κουτή, ομότιμου καθηγητή Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας, της κ. Κυριακής Κανελλακοπούλου, παθολόγου-λοιμωξιολόγου και, του κ. Ανδρέα Πάγκαλη, ειδικού παθολόγου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, τα μέλη του Δ.Σ. του ΙΣΑ Φ. Πατσουράκος, α’ αντιπρόεδρος, Σ. Τσούκαλος, γ. γραμματέας, Τ.Χατζής, Π.Λεονάρδου και εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής ο Α. Βαθιώτης, αντιπεριφερειάρχης Υγείας και ο Π. Ευσταθίου, συντονιστής  της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet