Αντικαπιταλιστικές αιχμές προς Ρ. Δούρου για τη ΜΠΕ της “Δικέφαλος Α.Ε.”
Περιφέρεια Αττικής

Αντικαπιταλιστικές αιχμές προς Ρ. Δούρου για τη ΜΠΕ της “Δικέφαλος Α.Ε.”

Ότι εσκεμμένως έβαλε το θέμα της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της “Δικέφαλος Α.Ε.” για το γήπεδο της ΑΕΚ στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016, (Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στις 28 Ιανουαρίου), ημέρα απεργίας των δημοσιογράφων, κατηγορεί την περιφερειακή Αρχή της κας Ρένας Δούρου η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή.

Η παράταξη κατηγορεί τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής ότι προσπαθεί να περάσει “στα μαλακά την προειλημμένη απόφαση της Δύναμης Ζωής να συμπλεύσει με τον Δ. Μελισσανίδη“.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής:

Μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, όχι όμως όλους για πάντα!
Η ΜΠΕ της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε. στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Πέμπτης 28/1

Θυμάστε το «γαϊτανάκι» με τη ΜΠΕ της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε. για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια; Θυμάστε που από το Νοέμβρη όλο κάτι «καθυστερεί» την Περιφέρεια Αττικής και δεν μπορεί να το συζητήσει το θέμα;

Ε, λοιπόν, βρήκε την κατάλληλη ημερομηνία για να το συζητήσει: Την ΠΕΜΠΤΗ 28/1, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ! Τυχαίο; Δε νομίζουμε!

Άλλωστε είναι σαφές και στην εισήγηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής -που εγκρίνει τη ΜΠΕ, ενσωματώνοντας ΟΛΑ τα επιχειρήματα της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε.- όλη η σχετική υπηρεσιακή αλληλογραφία είχε ολοκληρωθεί ήδη στις 12/11/2015. Από τότε απλώς έψαχναν να βρουν τρόπο να περάσουν στα «μαλακά» την προειλημμένη απόφαση της Δύναμης Ζωής να συμπλεύσει με τον Δ. Μελισσανίδη. Και βρήκαν την «κατάλληλη» μέρα!

Κι όχι μόνο η Διεύθυνση Περιβάλλοντος εισηγείται θετικά κόντρα στις αποφάσεις του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας, κόντρα στις εκθέσεις ειδικών επιστημόνων που έχει καταθέσει ο Δήμος, κόντρα στο συμφέρον της τοπικής κοινωνίας και σε όσα έλεγε η Δύναμη Ζωής προεκλογικά και μετεκλογικά (περιμένουμε να δούμε και την εισήγηση του κου Αναγνωστόπουλου, βέβαια, για να γελάσουμε κι άλλο), αλλά πηγαίνει και πέρα από αυτό. Βαφτίζει το έργο της υπογειοποίησης των δρόμων (ταπείνωση και κάλυψη του οδικού άξονα Πατριάρχου Κωνσταντίνου-Φωκών και διαμόρφωση κυκλικών κόμβων επί της Δεκελείας) «έργο αστικής ανάπλασης», που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ανεξαρτήτως του γηπέδου. Καλά, πώς δεν το είχαν σκεφτεί οι κάτοικοι της Ν. Φιλαδέλφειας ότι το βασικό έργο που λείπει από την περιοχή τους είναι η υπογειοποίηση της Πατριάρχου Κωνσταντίνου; Πώς και δεν έχουν βγει στους δρόμους να πανηγυρίζουν; Απορούμε!

Επιπλέον, κατά την εισήγηση πάντα, όχι μόνο είναι αναγκαίο έργο, αλλά βέβαια πρέπει να προηγηθεί και της κατασκευής του γηπέδου. Τι σημαίνει αυτό σε απλά μαθηματικά;

Η υπογειοποίηση είναι τα 15-16 εκατομμυριάκια που έχουν υποσχεθεί στον Μελισσανίδη από το ΠΕΠ Αττικής (ΕΣΠΑ), πλέον των 20 εκατ. από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής (που ψήφισε η Δύναμη Ζωής στον προϋπολογισμό και του 2015 και του 2016, καθησυχάζοντας τους πάντες ότι… τα ψηφίζουν μεν αλλά δεν θα τα δώσουν…). Ο σκοπός είναι: Να δοθούν πρώτα τα λεφτά από το ΕΣΠΑ (στην υπογειοποίηση, που θα παρουσιαστεί ως «έργο αστικής ανάπλασης», δηλαδή δημοσίου συμφέροντος), μετά να δοθούν τα 20 εκατ. της Περιφέρειας Αττικής και μετά, αν χρειαστεί κάτι ακόμη, θα βάλει και ο Μελισσανίδης το χέρι στην τσέπη -σε ποια τσέπη δηλαδή; Αφού η ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε. που θα κατασκευάσει το γήπεδο είναι δικιά του, με τις ωραίες υπερκοστολογήσεις κι όλα τα σχετικά, θα φαίνεται ότι βάζει λεφτά ενώ θα κερδίζει!

Σύνολο: 36 εκατ. ευρώ λεφτά όλων μας, για να παριστάνει ο Δ. Μελισσανίδης ότι ευεργέτησε την ΑΕΚ!

Ο Σαμαράς του δωσε τα 6 στρέμματα του Άλσους -και πολλά άλλα προνόμια- μέσω του νέου ρυθμιστικού της Αττικής, που ήταν φωτογραφικό για τα συμφέροντα του Μελισσανίδη στη Ν. Φιλαδέλφεια, και τώρα η Ρ. Δούρου του προσφέρει απλόχερα τα δικά μας χρήματα για να συνεχίσει ο άνθρωπος το θεάρεστο έργο του! Μη συγκρούεστε τόσο πολύ με τα συμφέροντα βρε παιδιά, θα πάθετε κάνα κακό..

Περιμένουμε να δούμε όλους και όλες τους συμβούλους της Δύναμης Ζωής, που έχουν τοποθετηθεί εντός και εκτός του Περιφερειακού Συμβουλίου ενάντια στην παράδοση του Άλσους και της Ν. Φιλαδέλφειας στα συμφέροντα, πώς θα τοποθετηθούν και τι θα ψηφίσουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Κι ας μην νομίσουν πως ό,τι κάνουν θα περάσει «στα ψιλά». Όπως έγινε και με την ψήφιση του προϋπολογισμού πριν τα Χριστούγεννα και με την απευθείας ανάθεση στον Μπόμπολα μέσα στις γιορτές, τίποτα δεν θα μείνει κρυφό, γιατί τίποτα δεν μένει κρυφό όταν πρόκειται για τα λεφτά και τη ζωή όλων μας!

Η πλήρης θέση της ΑΑΑ για τη ΜΠΕ της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε., όπως έχει εκφραστεί ήδη από τότε που ψηφιζόταν το Ρυθμιστικό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet