Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου σε 22 Δήμους της Περιφέρειας Αττικής
Κοινωνία

Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου σε 22 Δήμους της Περιφέρειας Αττικής

Ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος «Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου σε κατοικίες», προϋπολογισμού 4,6 εκατ. ευρώ που αφορά σε κύριες κατοικίες 22 Dήμων της Αττικής και θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το πρόγραμμα αφορά στην επιχορήγηση του κόστους της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου σε κατοικίες, για αντικατάσταση των υφιστάμενων συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου. Απευθύνεται σε ιδιοκτήτες με χαμηλά εισοδήματα σε περιοχές της Αττικής με περιορισμένη διείσδυση φυσικού αερίου, σκοπεύοντας τη μείωση των εκπομπών ρύπων μέσω της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των συστημάτων θέρμανσης των κατοικιών, καθώς και την αύξηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου. Αποτελεί παράλληλα και μια σημαντική πρωτοβουλία κατά της ενεργειακής φτώχειας, αφού τα ποσοστά επιχορήγησης των ωφελούμενων ξεκινούν από το 65% και φτάνουν στο 100%

Η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την προκήρυξη του προγράμματος έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β 447/Β/08.10.2020). Φορέας υλοποίησης είναι η ΕΔΑ Αττικής, στην ιστοσελίδα της οποίας έχουν δημοσιευθεί αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους δικαιούχους.

Διαβάστε τις κατηγορίες ωφελουμένων, τις επιλέξιμες κατοικίες, τους Δήμους που συμμετέχουν στη δράση, τις επιλέξιμες δαπάνες και τη διαδικασία υποβολής αίτησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet