Αντιπροσωπεία της επαρχίας Γιουνάν της Κίνας στην Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Αττικής

Αντιπροσωπεία της επαρχίας Γιουνάν της Κίνας στην Περιφέρεια Αττικής

Επίσημη επίσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής πραγματοποίησε την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015 αντιπροσωπεία της Επαρχίας Γιουνάν από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Την κινεζική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής την αντιπεριφερειάρχη της Γιουνάν, LI Jiang υποδέχτηκαν, εκ μέρους της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής, Κοσμάς Παπαχρυσοβέργης, ο  αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος και η εντεταλμένη σε θέματα Διεθνών Σχέσεων περιφερειακή σύμβουλος Κατερίνα Παλιού.

Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι της Γιουνάν προσκάλεσαν την Περιφέρεια Αττικής να συμμετάσχει με αντιπροσωπεία της στις δύο σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις (τουριστικού και εμπορικού περιεχομένου) που διοργανώνονται στην επαρχία Γιουνάν τον Νοέμβριο (China International Travel Mart) και τον ερχόμενο Ιούνιο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν οι δυνατότητες και οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών σε επίπεδο τουρισμού, αγροτικών προϊόντων και πολιτισμού.

Καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία της Γιουνάν, ο εκτελεστικός γραμματέας Κ. Παπαχρυσοβέργης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η Περιφέρεια Αττικής «επιθυμεί να αποτελέσει έναν αξιόπιστο και αποτελεσματικό συνομιλητή στο πλαίσιο του εγχειρήματος της κινεζικής πρωτοβουλίας “One belt and one Road”, μιας πρωτοβουλίας που έχει ως σκοπό να ενώσει κράτη με διαφορετικά πολιτικά συστήματα, διαφορετικά μεγέθη, διαφορετικές προσδοκίες και επιθυμίες».

«Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Αττικής, η σημαντικότερη και μεγαλύτερη Περιφέρεια της Ελλάδας, στην οποία παράγεται πάνω από το 40% του ΑΕΠ της χώρας και φιλοξενείται σχεδόν ο μισός της πληθυσμός, μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό και κρίσιμο ρόλο, αναλαμβάνοντας εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα τη φέρουν στην πρωτοπορία της υλοποίησης των κοινών στόχων του εγχειρήματος, μέσα από διπλωματικές, εμπορικές, τουριστικές και πολιτιστικές ανταλλαγές. Η Αττική, η Αθήνα και ο Πειραιάς, μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά σε αυτή τη νέα προσέγγιση και από την πλευρά μας θα εργαστούμε με συνέπεια και συστηματικότητα προς την κατεύθυνση αυτή, με δεδομένο τον πολύ σημαντικό γεωστρατηγικό ρόλο, ως σταυροδρόμι μεταξύ της Ευρώπης και της Ασίας, της Ελλάδας», υπογράμμισε ο εκτελεστικός γραμματέας.

Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης της Γιουνάν, LI Jiang, αφού ευχαρίστησε την Περιφέρεια Αττικής για τη φιλόξενη υποδοχή, αναφέρθηκε στα κοινά στοιχεία της μακραίωνης ιστορίας και πολιτισμού που συνδέουν την Ελλάδα και την Κίνα και εξέφρασε το μεγάλο ενδιαφέρον της Επαρχίας Γιουνάν για εποικοδομητικό διάλογο και αμοιβαίως επωφελή συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και του εμπορίου. Επιπλέον, παρουσίασε τις βασικές οικονομικές δραστηριότητες της Επαρχίας, και τα στοιχεία που την αναδεικνύουν σε σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης εντός της Κίνας. «Επιθυμούμε συνεργασία με κοινή προσπάθεια και βούληση για ένα κοινό μέλλον. Η στρατηγική “One belt and one Road” είναι μια κοινά επωφελή πρωτοβουλία» τόνισε η ίδια, υπογραμμίζοντας την ανάγκη «εμβάθυνσης της συνεργασίας» της Γιουνάν με την Περιφέρεια Αττικής, μέσα από την «αναζήτηση κοινών θεμάτων και νέων ιδεών» στους τομείς του πολιτισμού και της οικονομίας.

«Κάνουμε σήμερα μια καλή αρχή και είμαστε σίγουροι για τον καλό δρόμο» ολοκλήρωσε την παρέμβασή της η αντιπεριφερειάρχης της Γιουνάν, εκφράζοντας την πεποίθησή της ότι οι σημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα θα είναι προσωρινές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet