Αποπερατώνεται το «Σπίτι του Ηθοποιού» με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής
Περιφέρεια Αττικής

Αποπερατώνεται το «Σπίτι του Ηθοποιού» με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Μετά από 11 χρόνια αποπερατώνεται το «Σπίτι του Ηθοποιού», με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής. Συγκεκριμένα πρόκειται να ολοκληρωθούν οι εργασίες για τους κοινόχρηστους χώρους και τους κοιτώνες, για τη φιλοξενία άπορων ηθοποιών, με χρηματοδότηση ύψους 644.668 ευρώ με ΦΠΑ, της Περιφέρειας Αττικής.

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου επισκέφθηκε το «Σπίτι του Ηθοποιού» και υπέγραψε την Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του σχετικού έργου με την πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, Άννα Φόνσου.

Στο πλαίσιο αυτό, ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση των εργασιών στους κοινόχρηστους χώρους και τους κοιτώνες φιλοξενίας του εξαώροφου κτιρίου επί της οδού Παναθηναίων, στα Κάτω Πατήσια, προκειμένου να αποτελέσει καταφύγιο για ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει τον πολιτισμό και την τέχνη και σήμερα αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο κτήριο, το οποίο βρίσκεται δίπλα σε αυτό που ήδη λειτουργεί, παρέμενε ημιτελές από το 2008.

«Προσφέρουμε στους απόμαχους της τέχνης, διαβίωση με αξιοπρέπεια»

Σχετική με την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης, η κ. Ρ. Δούρου επισήμανε: «Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Διότι, όταν κλείνουν τα φώτα, κανείς δεν σκέφτεται τι κάνουν εκείνοι οι άνθρωποι που μας έχουν προσφέρει ψυχαγωγία και διασκέδαση.

»Εδώ λοιπόν, προσφέρουμε στους απόμαχους της τέχνης διαβίωση με αξιοπρέπεια. Ξέρετε, τα τελευταία χρόνια με τα μνημόνια αναζητήσαμε το δίκαιο των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, αναζητήσαμε το δίκαιο των εργαζομένων σε όλους τους τομείς, και μείναμε με την εικόνα της χρυσόσκονης για τους ανθρώπους του Θεάτρου και της Τέχνης. Και αυτοί έχουν ανάγκη, και αυτοί έχουν δοκιμαστεί. Και η Περιφέρεια Αττικής, όπως και για άλλες ευπαθείς ομάδες, είναι σήμερα εδώ».

«Κάνει ένα έργο που θα έπρεπε να έχει κάνει η συντεταγμένη πολιτεία χρόνια πίσω» τόνισε η περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι «δεν υποκαθιστούμε το Υπουργείο Πολιτισμού».

Από την πλευρά της, η κ. Φόνσου υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Το Σπίτι του Ηθοποιού δεν ανήκει σε εμένα, ανήκει σε όλους τους Έλληνες ηθοποιούς και πρέπει να το τιμήσουμε. Ευχαριστούμε πάρα πολύ την περιφερειάρχη, η οποία έχει έρθει εδώ 2 – 3 φορές, το είδε, κατάλαβε ότι πρέπει να το τελειώσουμε. Κατάλαβε τις ανάγκες μας».

Στη σχετική εκδήλωση έδωσαν το «παρών» πολλοί καλλιτέχνες, ενώ την περιφερειάρχη συνόδευαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Χρήστος Καραμάνος και ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Μοίρας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet