Αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από την παράταξη του Γιάννη Σγουρού
Περιφέρεια Αττικής

Αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από την παράταξη του Γιάννη Σγουρού

Αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος του α’ γύρου των περιφερειακών εκλογών στην Αττική – Ποια η στάση που θα κρατήσει η Παράταξη στον β’ γύρο

Την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος του α’ γύρου των περιφερειακών εκλογών στην Περιφέρεια Αττικής πραγματοποίησε η παράταξη Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής. 

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες, με πρωτοβουλία του Γιάννη Σγουρού, παραβρέθηκαν το σύνολο σχεδόν των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων σε όλους τους τομείς.  

Κοινή εκτίμηση ήταν ότι το ποσοστό που συγκέντρωσε η παράταξη είναι ένα ποσοστό ελπίδας για το μέλλον της Περιφέρειας, καθώς αποδεικνύεται ότι υπάρχει μια πολύ σημαντική μερίδα πολιτών που ανεξαρτήτως «πιστεύω», εξακολουθεί να ψηφίζει με κριτική σκέψη και δεν παρασύρεται από την πολιτική πόλωση.

Επισημάνθηκε ότι ο αγώνας που δόθηκε δεν δικαιώθηκε, καθώς στόχος ήταν η είσοδος στον β’ γύρο, ήταν όμως «έντιμος και καθαρός, με ολοκληρωμένο πρόγραμμα και σχέδιο, με απώτερο στόχο να αναδειχθούν τα προβλήματα της Περιφέρειας και οι τρόποι επίλυσής τους. Πλην όμως ήταν ταυτόχρονα και ένας άνισος αγώνας (οικονομικά μεγέθη, κομματική στήριξη), με πολλά εμπόδια και εμφανείς αποκλεισμούς από συγκεκριμένα ΜΜΕ, που πριμοδοτούσαν συγκεκριμένους υποψηφίους, με πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της δημόσιας τηλεόρασης που καταστρατήγησε κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας και δημοσιογραφικής δεοντολογίας». 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και ενόψει του β’ γύρου των εκλογών αποφασίστηκε ότι η παράταξη, πιστή στις δημοκρατικές αρχές που πρεσβεύει, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να κάνει υποδείξεις και ότι οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν περιφερειάρχη με βάση το έργο που έχει προσφέρει ο καθένας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet