Από το Παρίσι στην Αθήνα για πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024
Περιφέρεια Αττικής

Από το Παρίσι στην Αθήνα για πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024

Η δρομολόγηση συνεργασίας με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών σε ζητήματα που σχετίζονται με τη διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και τη μετα-ολυμπιακή αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, με γαλλική αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Seine-Saint-Denis, με αφορμή τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024.

Η γαλλική αντιπροσωπεία επέλεξε την Περιφέρεια Αττικής ως πρώτο σταθμό της επίσκεψής της στην Αθήνα, αναγνωρίζοντας τις σημαντικές προοπτικές συνεργασίας μαζί της στα παραπάνω ζητήματα.

Στη συνάντηση μετείχαν από πλευράς της γαλλικής αντιπροσωπείας ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου του Seine-Saint-Denis, η οποία αριθμεί 40 Δήμους και έχει περίπου 1,6 εκατ. κατοίκους, και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της SOLIDEO (δημόσια επιχείρηση στην οποία έχει ανατεθεί η κατασκευή των ολυμπιακών υποδομών) Stéphane Troussel, ο αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, αρμόδιος για τον αθλητισμό και την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων, πρώην βουλευτής στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, Mathieu Hanotin, Ο διευθυντής Εσωτερικού Ελέγχου και Διαχείρισης Κινδύνων, Yannis Wendling, η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια σε θέματα κοινωνίας και ιθαγένειας, Anne Sophie Dournes, η κ. Δήμητρα Ιωάννου, διευθύντρια Γραφείου Αθηνών της Expertise France, η κ. Πηνελόπη Στραπατσάκη, εμπειρογνώμων στο έργο «Τεχνική Υποστήριξη για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση στη Ελλάδα»-Expertise France.

Από την Περιφέρεια Αττικής παρευρέθησαν ο εκτελεστικός γραμματέας, Γ. Σελίμης και οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Ε. Δουνδουλάκη, Μ. Βιδάλη, Φ. Καλογήρου και Φ. Δαλιάνη.

«Καίρια η συμβολή της Αυτοδιοίκησης στην επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας»

Ο κ. Πατούλης, επικαλούμενος την εμπειρία του από την πολυετή θητεία του στον Δήμο Αμαρουσίου, όπου φιλοξενείται το περίπου 75% των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, αλλά και την ιδιότητά του ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, εστίασε στη σημαντική συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τόσο σε ζητήματα λειτουργικής διαχείρισης κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, όσο και στον τομέα της αξιοποίησης των εγκαταστάσεων. Όπως υπογράμμισε, πρόκειται για διοργάνωση με παγκόσμια εμβέλεια και μια ευκαιρία μεταλαμπάδευσης των ολυμπιακών ιδεωδών, όπως είναι η ειρήνη η αλληλεγγύη και η εκεχειρία. Παράλληλα, εστίασε στην ανάγκη αξιοποίησης των ολυμπιακών εγκαταστάσεων ως κέντρα πολιτισμού και άθλησης για τους πολίτες.

«Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες κατά την περίοδο των Αγώνων συνέβαλαν ουσιαστικά στη διευκόλυνση των κατοίκων της Αττικής, αλλά και των εκατομμυρίων επισκεπτών σε ζητήματα που σχετίζονται με την καθαριότητα, τις μετακινήσεις, την αποτελεσματική λειτουργία δομών υγείας» ανέφερε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε ότι, σε πολύ μεγάλο ποσοστό, η επιτυχία των Αγώνων της Αθήνας διασφαλίστηκε από τη συμβολή των χιλιάδων εθελοντών, η οποία ήταν καίρια και στο επίπεδο της φιλοξενίας των επισκεπτών, εκείνη την περίοδο.

Κατά τη συζήτηση, ο περιφερειάρχης διατύπωσε τη βούλησή του να συνεργαστεί με την Περιφέρεια της Γαλλίας, επικαλούμενος την ελληνική εμπειρία. «Με τον γαλλικό λαό μάς συνδέουν διαχρονικά σχέσεις φιλίας και είναι τιμή μας να βοηθήσουμε όπου χρειαστεί» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το πλαίσιο πρότεινε τη συγκρότηση ενός συλλόγου στον οποίο θα μετέχουν εκπρόσωποι Περιφερειών και Δήμων, που είτε έχουν φιλοξενήσει Ολυμπιακούς Αγώνες, είτε θα φιλοξενήσουν, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και πρακτικών σε ζητήματα που σχετίζονται με τη διοργάνωση των Αγώνων, αλλά και την αξιοποίηση των ολυμπιακών υποδομών προς όφελος των πολιτών.

Από την πλευρά του, ο κ. Stéphane Troussel υπογράμμισε ότι κεντρικός πυρήνας της φιλοσοφίας πάνω στην οποία βασίστηκε η διεκδίκηση της διοργάνωσης είναι η καλύτερη αξιοποίηση των ολυμπιακών υποδομών, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Επίσης, ανέπτυξε τον σχεδιασμό κατασκευής των ολυμπιακών εγκαταστάσεων και των δομών φιλοξενίας των αθλητών και των δημοσιογράφων και διατύπωσε ερωτήσεις σχετικά με τους τρόπους που προετοιμάστηκαν δομές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και αξιοποιήθηκαν μετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet