Αττική: Αναδιάταξη νοσοκομείων και μετακινήσεις με τα πόδια και ποδήλατο
Περιφέρεια Αττικής

Αττική: Αναδιάταξη νοσοκομείων και μετακινήσεις με τα πόδια και ποδήλατο

Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και αναδιάταξης των δυνάμεων του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην Αττική, το οποίο πιέζεται εξαιτίας της εκτεταμένης διασποράς της νόσου Covid-19 στην κοινωνία, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι «η πίεση στην Αττική είναι στο βαθύ κόκκινο» και πως «από την αυξημένη ετοιμότητα πάμε σε σχέδιο έκτακτης ανάγκης», το οποίο όπως είπε «είχαμε εκπονήσει ως ακραίο σενάριο πέρυσι τέτοια εποχή και δυστυχώς θα εφαρμόσουμε σε πλήρη ανάπτυξη στην Αττική τώρα». Ο υπουργός μίλησε, επίσης, για διασπορά και της βρετανικής μετάλλαξης.

Με τους ρυθμούς νέων εισαγωγών, το ΕΣΥ ξεπερνάει τα όρια του και πιέζεται εδώ και 19 μέρες στην Αττική, είπε και τόνισε ότι προστέθηκαν 7 κλίνες ΜΕΘ COVID στο «Ιπποκράτειο», καθώς επίσης 29 ΜΕΘ COVID (12 στον «Ευαγγελισμό», 1 στο «Τζάνειο» και 7 στο «Ασκληπιείο» της Βούλας).

Από 168 κλίνες ΜΕΘ COVID τον Νοέμβριο σήμερα έχουμε 348 κλίνες ΜΕΘ COVID τον Μάρτιο, μια αύξηση 107% των κλινών ΜΕΘ COVID στην Αττική.

Πρόσθεσε ότι το νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ παραχωρεί 120 κλίνες και μετατρέπεται σε non-covid Νοσοκομείο και το «Σισμανόγλειο» αποκλειστικά σε covid.

Το «Ερρίκος Ντινάν» παραχωρείται για πλήρη χρήση non-covid περιστατικών. Το «Ωνάσειο» θα εφημερεύει καθημερινά για όλα τα επείγοντα καρδιολογικά περιστατικά.

Επίσης, το «Θριάσιο» και το «Ασκληπιείο» όποτε εφημερεύουν θα υποστηρίζονται από ιδιωτικά θεραπευτήρια στα non covid περιστατικά.

Τέλος, ο υπουργός έκανε έκκληση για τήρηση των μέτρων προστασίας, λέγοντας ότι βρισκόμαστε στο πιο δύσκολο σημείο της πανδημίας.

Τι αλλάζει στα μέτρα

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι από αύριο Πέμπτη (4/3) στις 06.00 το πρωί κι ως την Τρίτη 16 Μαρτίου προβλέπονται τα εξής μέτρα:

  • Για τον κωδικό 2 στα sms που αφορά σε αγορές (και το 3 στο σκέλος των τραπεζών), θα προβλέπεται μια χιλιομετρική απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από την κατοικία ή εντός των ορίων του οικείου δήμου.
  • Για τον κωδικό 6 στα sms -που αφορά σε σωματική άσκηση και βόλτα κατοικίδιου- θα γίνεται χωρίς τη χρήση οχήματος, άρα πεζή ή με ποδήλατο σε απόσταση κοντινή από την οικία.
  • Για τον κωδικό 4 στα sms, που αφορά σε βοήθεια προς άνθρωπο σε ανάγκη, τα αστυνομικά όργανα εντέλλονται να ζητάνε περαιτέρω διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο.

Ο υφυπουργός στην αρχή έστειλε το μήνυμα ότι «βλέπουμε το τέλος, αλλά δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό».

Τα μεταλλαγμένα στελέχη, είπε, φαίνεται ότι έχουν επικρατήσει στην Ελλάδα σε μεγάλο ποσοστό και συμμετέχουν στην εικόνα της επιβάρυνσης που βλέπουμε. Έχουν εντοπιστεί σε 1.756 πολίτες μέχρι σήμερα, ανέφερε.

Πηγή: kathimerini.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet