Αττική μόνο με Έργο – Γ. Σγουρός: Ανακρίβειες περιφερειάρχη για τη μεταφορά μαθητών
Περιφέρεια Αττικής

Αττική μόνο με Έργο – Γ. Σγουρός: Ανακρίβειες περιφερειάρχη για τη μεταφορά μαθητών

Με αφορμή το από 25-9-2017 δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Αττικής αναφορικά με τη μεταφορά των μαθητών η κα Λιλίκα Βασιλάκου, πρώην αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, εκπροσωπώντας την παράταξη Αττική μόνο με Έργο – Γ. Σγουρός τόνισε τα εξής:

Τον Μάρτιο του 2014 και με την υπ’ αριθμ. 165/2014 (ΑΔΑ: ΒΙΗΔ7Λ7-ΣΡ8) ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, εγκρίθηκε ο σχεδιασμός μεταφοράς μαθητών με τη διαδικασία του διεθνούς δημόσιου διαγωνισμού για τα έτη 2014-2015 και 2015-2016, με γενικό σύνολο μεταφερόμενων μαθητών 18.917, κάτι το οποίο έρχεται σε αντιδιαστολή με τον αριθμό των 11.000 μαθητών που αναφέρει το δελτίο Τύπου της Περιφέρειας, σύνολο το οποίο αφορά μόνο στους μαθητές που μεταφέρονταν με μισθωμένα λεωφορεία, εξαιρώντας εκείνους που μεταφέρονταν είτε με ειδικά δελτία είτε με άλλον τρόπο.

Η Περιφέρεια Αττικής, με το σχετικό δελτίο Τύπου, μας ενημερώνει για το σύνολο των μαθητών, αλλά δεν μας διευκρινίζει πόσους μαθητές μεταφέρει με μισθωμένα λεωφορεία, πόσους με μαθητικά δελτία, πόσους με ίδια μέσα των Δήμων, καθώς και για το πόσοι παίρνουν γονικό επίδομα κατοικίας και πόσοι γονικό επίδομα μεταφοράς.

Στις 31/8/2014, κατά τη διαδικασία παραλαβής παράδοσης, η νέα διοίκηση ενημερώθηκε αναλυτικά για τα δρομολόγια που είχαν ολοκληρωθεί, καθώς και γι’ αυτά που ήταν σε εκκρεμότητα λόγω μη προσφερθείσης προσφοράς. Παρόλα αυτά η μεταφορά των μαθητών κατά την έναρξη της σχολικής περιόδου έγινε με τα μεταφορικά μέσα των οποίων οι συμβάσεις είχαν παραταθεί από τον προηγούμενο χρόνο.

Αναφορικά με τις παρατάσεις που αναφέρονται στο δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Αττικής απαντάμε ότι και η σημερινή διοίκηση έχει προβεί επανειλημμένως σε παρατάσεις, με νομοθετικές ρυθμίσεις, για να καλύψει τη μεταφορά των μαθητών.  

Η κα περιφερειάρχης στην 21η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στις 2/10/2014, δεσμεύτηκε να προωθήσει τις διαδικασίες για την αναίρεση της ΚΥΑ 24001/2013 που περιόριζε τα δρομολόγια και να ξεκινήσει άμεσα τον διάλογο για τη δημιουργία νέου νομοθετικού πλαισίου για τη δημόσια, δωρεάν, ασφαλή μεταφορά των μαθητών της Περιφέρειας Αττικής.

Δυστυχώς όμως, τρία χρόνια τώρα, δεν έχει υλοποιηθεί καμία από τις δεσμεύσεις της κας Δούρου, παρά το γεγονός ότι Κυβέρνηση και Περιφέρεια Αττικής ανήκουν στον ίδιο κομματικό χώρο.

Τέλος, αφού η Δδιοίκηση της Περιφέρειας τα έχει προγραμματίσει όλα τόσο καλά γιατί σε κάθε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής συζητιούνται συνεχώς θέματα που αφορούν μεταφορές μαθητών;

Τα θεσμικά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης δεν λύνονται με δηλώσεις που πετούν την μπάλα στην εξέδρα, αλλά με σχέδιο και προτάσεις που δυστυχώς η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας δεν διαθέτει.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet