«Βάλτε τέλος στην ανομία των χούλιγκαν στη Ν. Φιλαδέλφεια – Ν. Χαλκηδόνα»
Αυτοδιοίκηση

«Βάλτε τέλος στην ανομία των χούλιγκαν στη Ν. Φιλαδέλφεια – Ν. Χαλκηδόνα»

Με μια λιτή, αλλά ξεκάθαρη ανακοίνωση, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας παίρνει στη θέση στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας με αφορμή το γήπεδο της ΑΕΚ από «οργανωμένες δυνάμεις χούλιγκαν» που «έχουν στήσει ένα σκηνικό απειλών και τρομοκρατίας», όπως αναφέρεται.

Η οργάνωση δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση στον δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο και τον «δημοκρατικό λαό της Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας», ενώ ζητεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «να επαναφέρει την κανονικότητα στη λειτουργία της πόλης», και από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια Αττικής να δώσουν άμεσα λύσεις στο θέμα που έχει ανακύψει.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας:

Τα τελευταία τρία χρόνια η κατάσταση στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας έχει ξεφύγει από τα πλαίσια της κανονικότητας. Από την προεκλογική περίοδο των δημοτικών-περιφερειακών εκλογών του 2014 και μετά, οργανωμένες δυνάμεις χούλιγκαν έχουν στήσει ένα σκηνικό απειλών και τρομοκρατίας. Συστηματικά επιτίθενται εναντίον αγωνιστών και συντρόφων που μπαίνουν εμπόδιο σε όποιους  θέλουν να διατηρήσουν την αυθαιρεσία και την ανομία στην πόλη και να την μετατρέψουν σε ιδιωτική  ζώνη επιρροής τους. Το ιστορικό της τρομοκρατίας είναι γνωστό και τεκμηριωμένο.

Τις τελευταίες εβδομάδες η κατάσταση αυτή έφτασε σε νέα επίπεδα. Χούλιγκαν στρατοπεδεύουν πλέον μόνιμα απέναντι από το δημαρχείο, εκδηλώνοντας απροκάλυπτα τις φασιστικές αντιλήψεις και μεθόδους τους. Επιθέσεις σε μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, βανδαλισμοί περιουσιών συγγενικών προσώπων δημοτικών συμβούλων, απαγόρευση προβολής αντιφασιστικής ταινίας και άλλα, είναι πια καθημερινή πρακτική.

Ο κόμπος έχει φτάσει πλέον στο χτένι.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στην  εκλεγμένη δημοτική Αρχή, στον δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο και στον δημοκρατικό λαό της Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας.

  • Καλούμε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να περιφρουρήσει τη δημοκρατία και να επαναφέρει άμεσα την κανονικότητα στη λειτουργία της πόλης.
  • Καλούμε την κυβέρνηση, την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας να συνεργαστούν και να επιδιώξουν την οριστική επίλυση της κατασκευής του γηπέδου, καλύπτοντας όμως ταυτόχρονα και τις μελλούμενες ανάγκες της πόλης που πρόκειται να προκύψουν από το ίδιο το έργο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet