Για 2η χρονιά η Περιφέρεια Αττικής στην Έκθεση «ProWein»
Περιφέρεια Αττικής

Για 2η χρονιά η Περιφέρεια Αττικής στην Έκθεση «ProWein»

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Περιφέρεια Αττικής μετείχε στη διεθνή Έκθεση «ProWein», τη σπουδαιότερη έκθεση για το κρασί στη Γερμανία και μια από τις κορυφαίες παγκόσμιες εκθέσεις για τον οίνο και τα ποτά, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας από τις 17 έως τις 19 Μαρτίου 2019, συγκεντρώνοντας 6.969 εκθέτες.

Πρόκειται, όπως επισημαίνει η Περιφέρεια Αττικής, για ακόμη μία πρωτοβουλία της για την ανάδειξη και την προώθηση των εξαιρετικής ποιότητας οινικών προϊόντων των επιχειρήσεων της.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια έδωσε δυναμικό «παρών» στο εθνικό περίπτερο, το οποίο επιμελήθηκε η «Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.» (Enterprise Greece), φιλοξενώντας 10 οινοπαραγωγούς από την Ανατολική Αττική, Δυτική Αττική και την περιοχή της Τροιζηνίας, που εκπροσώπησαν επάξια το εμβληματικό προϊόν της Αττικής, τον αμπελώνα και τις ποικιλίες του. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης στο περίπτερο της Περιφέρειας έγινε σημαντικός αριθμός εμπορικών συναντήσεων, ενώ αναμένεται, σύμφωνα με την Περιφέρεια, να προκύψουν γόνιμες εμπορικές συμφωνίες το επόμενο διάστημα. Οι επισκέπτες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τους αττικούς οίνους προέρχονταν κυρίως από τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Βρετανία, την Κύπρο, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Γαλλία κ.α.

Οι οινοποιοί της Περιφέρειας Αττικής, κατά τη διάρκεια των τριών ημερών της Έκθεσης, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τους εκλεκτούς οίνους παραγωγής τους στο κεντρικό wine bar του εθνικού περιπτέρου, προωθώντας την αναγνωρισιμότητα των αττικών οίνων στο διεθνές περιβάλλον και ενισχύοντας τις ελληνικές εξαγωγές.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής επισκέφθηκε η γενική πρόξενος της Ελλάδος στο Ντίσελντορφ, Μαρία Παπακωνσταντίνου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet