Γιώργος Πατούλης: Την Κυριακή η Αττική γυρίζει την πλάτη στην απραξία
Περιφέρεια Αττικής

Γιώργος Πατούλης: Την Κυριακή η Αττική γυρίζει την πλάτη στην απραξία

Ανοιχτό προσκλητήριο σε όλους τους πολίτες της Αττικής για μαζική συμμετοχή στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής προκειμένου, όπως είπε, να δοθεί καθαρή ψήφος εμπιστοσύνης σε μία νέα διοίκηση που είναι έτοιμη να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του λεκανοπεδίου, απηύθυνε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης στην κεντρική προεκλογική του ομιλία που πραγματοποίησε στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Παρουσία των υποψήφιων βουλευτών της Ν.Δ. Ντ. Μπακογιάννη, Θ. Φορτσάκη, Ν. Κεραμέως, Δ. Καλογερόπουλου, Ολγ. Κεφαλογιάννη, Σ. Ιωαννίδη, Β. Οικονόμου, περιφερειακών συμβούλων με τον συνδυασμό Νέα Αρχή για την Αττική και πλήθους κόσμου ο Γ. Πατούλης κάλεσε τους πολίτες να «γυρίσουν οριστικά την πλάτη στην απραξία, την αλαζονεία και τον διχασμό» και να δώσουν καθαρή εντολή για την πολιτική αλλαγή στην Περιφέρεια Αττικής.

«Στέλνουμε σήμερα από εδώ, από την καρδιά της Αθήνας, από την πρωτεύουσα της πρωτεύουσας των ελληνικών περιφερειών ένα πολύ καθαρό και πολύ ηχηρό μήνυμα. Την Κυριακή αλλάζουμε περιφερειάρχη. Για να σηκώσει η Αττική, ξανά ψηλά το κεφάλι. Για να ενώσουμε τις τοπικές μας κοινωνίες, γκρεμίζοντας τις διαχωριστικές γραμμές που κάποιοι ύπουλα έστησαν τους προηγούμενους μήνες, για να διασφαλίσουν την πολιτική τους επιβίωση» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η Κυριακή που έρχεται είναι ημέρα νίκης»

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ο Γ. Πατούλης τόνισε ότι οι πολίτες «είπαν ΟΧΙ στον διχασμό, στις ψεύτικες υποσχέσεις, στα fake news, τη λάσπη, τις συκοφαντίες, στέλνοντας παράλληλα ένα ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας σε επιλογές και πολιτικές, που έφεραν στην Ελλάδα μιζέρια, καθήλωση και εθνική ταπείνωση» και πρόσθεσε: «Ψήφισαν Αλλαγή. Για να κάνουμε επιτέλους, μια νέα αρχή. Για την Αττική. Και η παράταξη μας , ακούει τη φωνή των πολιτών. Προχωράμε Μπροστά. Δυνατά. Όλοι μαζί. Με αυτοπεποίθηση. Η Κυριακή που έρχεται είναι μέρα νίκης κι απαλλαγής ,από όλα όσα μας καθήλωσαν τα προηγούμενα χρόνια.Αυτή η ψήφος εμπιστοσύνης του 38% των πολιτών της Αττικής, είναι η μεγάλη μας παρακαταθήκη. Είναι οι ισχυρές βάσεις , στις οποίες θα στηριχτούμε για να εφαρμόσουμε το σχέδιο μας. Για να δώσουμε λύσεις εκεί που απέτυχε η προηγούμενη διοίκηση».

«Η κ. Δούρου αποδοκιμάστηκε γιατί δεν έδωσε καμία λύση»

Αναφερόμενος στα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι «η κ. Δούρου στήριξε την εκλογή της στον λαϊκισμό και στο ψέμα και έδωσε προεκλογικά πολλές υποσχέσεις, τις οποίες δεν τήρησε».

«Μιλά σήμερα για το μεγάλο, αθόρυβο έργο της, αλλά εμείς διαπιστώνουμε ότι δεν είναι μόνο αθόρυβο, αλλά και αόρατο» σημείωσε, επικαλούμενος τα μεγάλα προβλήματα της Αττικής, όπως είναι η λειτουργία της μεγαλύτερης ανοιχτής χωματερής της Ευρώπης στη Φυλή, η έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας, το πάγωμα της υλοποίησης μεγάλων επενδύσεων.

«Αν είχε κάνει έργο δεν θα πνίγονταν άνθρωποι από την έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας, δεν θα χάνονταν δεκάδες άνθρωποι και περιουσίες από τις φωτιές, δεν θα αισθάνονταν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας αβοήθητες. Επέλεξε αντί να υπηρετήσει μέχρι τέλους τον θεσμικό της ρόλο, να υπηρετήσει το κόμμα της. Για την αλαζονεία της, για την έλλειψη μέτρου που τη χαρακτηρίζει, για την αναποτελεσματικότητά της οι πολίτες ήδη την έκριναν την προηγούμενη Κυριακή. Την αποδοκίμασαν με την ψήφο τους. Και την Κυριακή που μας έρχεται, θα αποτελέσει οριστικά παρελθόν», επισήμανε.

«Ποιες είναι οι προτεραιότητές μας για την Αττική»

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής στην ομιλία του τόνισε ότι «η παράταξή του, με σχέδιο, συνεργασίες, ευρύτερες συναινέσεις και ανθρώπους με αποδεδειγμένη εμπειρία και προσφορά θα δώσει λύσεις για να γίνει η Περιφέρεια Αττικής, Περιφέρεια της Ανάπτυξης, Περιφέρεια των έργων, Περιφέρεια της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης».

«Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της καθιστώντας την ελκυστικό τουριστικό προορισμό, 12 μήνες τον χρόνο, να στήσουμε ένα αποτελεσματικό δίκτυο κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, να δημιουργήσουμε νέες πρότυπες κοινωνικές δομές και κοινωνικά προγράμματα» τόνισε.

Διατρέχοντας τις άμεσες προτεραιότητές του ο κ. Γ. Πατούλης τις συνόψισε στις εξής:

  • Η εκπόνηση ενός νέου, ρεαλιστικού Περιφερειακού Σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, με βάση τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς στόχους.
  • Η αποτύπωση της πραγματικής οικονομικής κατάστασης της Περιφέρειας, προκειμένου να γνωρίζουμε ποιες είναι οι δυνατότητες μας ως προς τον σχεδιασμό και υλοποίηση των έργων και παρεμβάσεων μας.
  • Η δημιουργία επιτροπή διαβούλευσης με συμμετοχή και των 66 Δήμων της Αττικής, ώστε να συν-διαμορφώσουμε τις νέες προτεραιότητες. 
  • Η ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων, για να μην θρηνήσουμε ξανά απώλειες ζωών και περιουσιών.
  • Η δημιουργία πάνω από 100.000 νέες θέσεις εργασίας στην Αττική και η επένδυση σε τομείς όπως η εκπαίδευση, ο θεματικός τουρισμός, η υγεία και ευεξία, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός.
  • Η στήριξη μεγάλων επενδυτικών projects που πρόκειται να εκτελεστούν στην Αττική, όπως π.χ. το Ελληνικό.

«Εμείς δεν μιλάμε για ρουσφετολογικές προσλήψεις στην Περιφέρεια, εμείς δεν τάζουμε επιδόματα ελεημοσύνης, εμείς μιλάμε για ένα άλλο αναπτυξιακό μοντέλο που δημιουργεί δουλειές και εισοδήματα. Έχουμε ήδη ένα έτοιμο σχέδιο 19 εμβληματικών έργων και παρεμβάσεων, που μπορούν να αλλάξουν την εικόνα της Αττικής», ανέφερε.

«Δεν θα είμαστε τροχονόμοι των κονδυλίων»

Ο Γ. Πατούλης δήλωσε την πρόθεσή του να συνεργαστεί με την επόμενη κυβέρνηση με στόχο τη διεκδίκηση έργων «που θα απογειώσουν την Αττική».

«Η δική μας λογική δεν είναι να είμαστε απλά οι τροχονόμοι των κονδυλίων, να κάνουμε σκόρπια έργα, με μικροπολιτικά κριτήρια, χωρίς συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό. Πρώτα θα βάζουμε τους στόχους και μετά θα εκτελούμε τα έργα.

»Την προσεχή Κυριακή δεν σας ζητώ απλά να ψηφίσετε μια νέα διοίκηση στην Περιφέρεια. Σας ζητώ να δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα άλλο μοντέλο λειτουργίας της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, με διευρυμένες αρμοδιότητες, περισσότερους πόρους και την ισότιμη συμμετοχή και των 66 Δήμων της Αττικής, σχηματίζοντας μαζί τους συμμαχία ευθύνης» επισήμανε.

«Καμία χαλαρή ψήφος»

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής έστειλε μήνυμα εγρήγορσης, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να πάει ούτε μία ψήφος χαμένη.

«Στις μέρες που απομένουν ως την Κυριακή, δεν πρέπει να εφησυχάσουμε ούτε στιγμή. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να υπάρξει χαλαρή ψήφος. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χαθεί ούτε μια ψήφος. Πρέπει την Κυριακή να πάμε όλοι να ψηφίσουμε. Θέλουμε μια μεγάλη νίκη» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Στις 26 Μαΐου πετύχαμε μια μεγάλη νίκη. Όμως η νίκη αυτή πρέπει να ολοκληρωθεί. Γι΄ αυτό, στις 2 Ιουνίου χρειαζόμαστε ξανά την ψήφο όλων των πολιτών. Αυτών  ου μας ψήφισαν στον πρώτο γύρο, αλλά κι αυτών που δεν μας ψήφισαν, ώστε να βάλουμε τέλος σε μια πενταετία απραξίας, να “γκρεμίσουμε” τις διαχωριστικές γραμμές που επιχειρούν ακόμη και σήμερα να ορθώσουν ανάμεσα μας, οι μεγάλοι ηττημένοι των εκλογών, να ενώσουμε ξανά, όλους τους πολίτες της Αττικής,πάνω από κόμματα και παρατάξεις».

«Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία να αλλάξουμε την Αττική»

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Πατούλης κάλεσε τους πολίτες να τον στηρίξουν για να μπορέσει να κάνει μία Νέα Αρχή στην Αττική διαμηνύοντας χαρακτηριστικά:

«Η δική μας νίκη στην Αττική θα λειτουργήσει ως οδοστρωτήρας αλλαγής για όλη την Ελλάδα. Πολίτες της Αττικής, Τώρα είναι η ώρα! Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία. Να κάνουμε νέα αρχή για την Ελλάδα. Να δείξουμε τις αστείρευτες δυνάμεις των Ελλήνων.

»Την Κυριακή, η Αττική γυρίζει οριστικά σελίδα. Την Κυριακή, γυρίζει σελίδα και η Ελλάδα. Ας δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη τις μέρες που απομένουν. Σπίτι-σπίτι, γειτονιά-γειτονιά. Με περηφάνια, αξιοπρέπεια, αυτοπεποίθηση.

»Πάμε όλοι μαζί. Ενωμένοι στη μάχη. Ενωμένοι στο νέο Ξεκίνημα. Ενωμένοι, κερδισμένοι. Για την Αττική, που ονειρευόμαστε. Για την Ελλάδα που αξίζουμε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet