Γ. Πατούλης από Ελευσίνα: Αναγκαία η δημιουργία ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για τη Δυτ. Αττική
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης από Ελευσίνα: Αναγκαία η δημιουργία ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για τη Δυτ. Αττική

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε Δήμους της Αττικής με στόχο να ενημερωθεί από τις δημοτικές αρχές και τοπικούς φορείς για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες, επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019, στον Δήμο Ελευσίνας.

Ο κ. Πατούλης συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης, Γιώργο Τσουκαλά, παρουσία αιρετών και εκπροσώπων τοπικών φορέων προκειμένου να συζητήσουν τόσο για τις ανάγκες που υπάρχουν στην περιοχή, όσο και τα προβλήματα που απασχολούν την Ελευσίνα.

Ο κ. Τσουκαλάς έκανε λόγο για έναν Δήμο με ιστορική βαρύτητα και τις δυνατότητες που έχει να αναδειχθεί σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω των αρχαιολογικών θησαυρών του. Στη συνέχεια ενημέρωσε τον κ. Πατούλη για τα έργα που προγραμματίζονται να υλοποιηθούν στο πλαίσιο της ανάδειξης της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην προσπάθεια ολοκλήρωσης του αποχετευτικού δικτύου της πόλης το οποίο θα εξυπηρετεί πάνω από 15.000 οικογένειες, καθώς και στις αστοχίες που προηγήθηκαν με συνέπεια την επιβολή προστίμου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Λόγω του μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων και βιομηχανιών που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή απαιτείται βελτίωση του οδικού δικτύου το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος του αυτή τη στιγμή είναι προβληματικό.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο θέμα της αποβιομηχάνισης της περιοχής, καθώς και στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας. Μάλιστα όπως εκτιμάται η ανεργία ξεπερνά το 28% τη στιγμή που στην περιοχή λειτουργεί το 40% των βιομηχανικής παραγωγής της χώρας και  παράγεται το 15% του ΑΕΠ.

Η Ελευσίνα και γενικότερα η Δυτική Αττική πρέπει να γίνει κέντρο πολιτισμού και παραγωγικής ανάπτυξης

Ο κ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη να αναδειχθούν τα ιστορικά χαρακτηριστικά της πόλης της Ελευσίνας με έμφαση στον αρχαιολογικό πλούτο και τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις που διαθέτει.

Μάλιστα, όπως επισήμανε, είναι αναγκαία η δημιουργία ενός ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος συνολικά για τη Δυτική Αττική προκειμένου να επιτευχθεί το στοίχημα της ισότιμης ανάπτυξης όλων των Δήμων της Αττικής.

«Η περιοχή της Δυτικής Αττικής παράγει πλούτο. Η περιφέρεια Αττικής οφείλει να καταρτίσει ένα ειδικό στοχευόμενο αναπτυξιακό πρόγραμμα το οποίο θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής και στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών που διαμένουν στην Ελευσίνα και συνολικά στην ευρύτερη περιοχή.

»Στόχος μας είναι να αναδείξουμε διεθνώς το brand name της Αττικής προκειμένου να γίνει κέντρο ευεξίας, αθλητισμού, πολιτισμού και θεματικού τουρισμού» τόνισε.

Παράλληλα, ο κ. Πατούλης τόνισε την ανάγκη στενής συνεργασίας των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης με στόχο τη διεκδίκηση από κοινού παρεμβάσεων που θα συμβάλλουν στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση των τοπικών κοινωνιών.

Επίσκεψη σε Αστυνομικό Τμήμα,  Λιμεναρχείο, Τελωνείο, Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας και Κέντρο Υγείας

Ακολούθως, ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, το Λιμεναρχείο, τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας και το Τελωνείο, όπου ενημερώθηκε για τις ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό.

Επιπλέον κατά την επίσκεψή του στο Λιμεναρχείο ενημερώθηκε από τον κεντρικό λιμενάρχη, κ. Λαγουρό, για τα προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με τα επικίνδυνα και επιβλαβή πλοία, για τα ναυάγια εγκαταλειμμένων πλοίων, καθώς και για τα παροπλισμένα πλοία.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε ότι είναι απογοητευτικό να διαπιστώνεις τις ελλείψεις προσωπικού και οι εργαζόμενοι να προσπαθούν να εργαστούν χωρίς να έχουν στη διάθεσή τους τα απαραίτητα μέσα και εργαλεία.

«Δεν είναι δυνατόν το τελωνείο Ελευσίνας να έρχεται 4ο σε εισπράξεις σε εθνικό επίπεδο και να έχει λιγότερους από 50 εργαζόμενους και μάλιστα κοντά στη συνταξιοδότηση. 

»Εμείς, ως Νέα Αρχή, θα ξεκινήσουμε από τα θέματα της ασφάλειας, σκύβοντας πάνω στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας της Αττικής. Όπου απαιτείται με ίδιους πόρους, θα εξασφαλίσουμε στα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας τον εξοπλισμό που χρειάζονται για να κάνουν τη δουλειά τους, ώστε να ξαναφέρουν την ηρεμία και την ασφάλεια στις πόλεις και τις γειτονιές της Αττικής» επισήμανε.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στην Ελευσίνας ο κ. Πατούλης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο των λιμενεργατών, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Ελευσίνας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet